úterý 22. září 2015

Výlet za vínem (Pasohlávky 2015)

Krásný den přeji,
měla jsem poměrně náročný víkend a proto se hlásím až dnes. Vyrazili jsme s kamarády na Moravu do vinného sklípku. Pronajali jsme si domek pro 15 lidí (bylo nás 10), kde stačilo sejít schody dolů a dostali jste se do sklípku. Docela jsem se toho obávala, protože jsem na řízené degustaci nikdy předtím nebyla. Víno mě opíjí poměrně rychle, tak jsem měla strach, že to jako jediná nezvládnu a ze sklípku polezu po čtyřech. :D Ale zvládla jsem to!



Nejsem si jistá, kolik vín jsme dostali na ochutnávku a nepamatuji si ani jejich názvy. Možná, že bych si pamatovala více, kdyby se nám tam věnoval méně hezký sommelier (nebo jak se jim říká). :D Nicméně nejvíce mi chutnalo růžové Zweigeltrebe, to mám ráda už déle a asi ještě dlouho budu. Naopak nejméně jedno z červených vín, ve kterém bylo hodně alkoholu, i vonělo jako slivovice.

Druhý den jsme s holkami nechaly chlapy ať si dělají co chtějí a vyrazily jsme do Mikulova a Aqualandu Moravia. Na náměstí v Mikulově se konal festival sýrů, já sice sýry moc nemusím, ale ráda jsem se podívala. Poté jsme se šly podívat na Kozí hrádek, odkud je krásný rozhled po okolí. Původně jsme plánovaly Svatý kopeček, ale nějak se nám pak v tom horku nechtělo šlapat do kopce. :D A cestou zpátky jsme potkaly ježka!

Před Aqualandem jsme se ještě posilnily kávou a pak hurá na tobogány. Kamarádka B. nás varovala před tobogánem U wave, ze kterého si přivezla pěkně modrý zadek. Nakonec jsme tam ale šly. Snažila jsem se v kruhu držet zadek nahoře, ale stejně jsem na něj dopadla pěkně tvrdě a dnes ráno mě kamarádka K. upozornila, že mám taky modřinu.. :D Vyzkoušely jsme i ten tobogán, kterému se říká trychtýř, a na chvíli jsme v něm uvízly (tak to dopadá, když pustíte dvě blondýny dělat něco společně...).







Jen co jsme dorazili v neděli domů, šla jsem se rychle balit. Začala škola a čekalo mě stěhování. A v ten samý den byla na programu také Welcome party, po které jsem byla celé pondělí neschopná cokoli dělat - a proto se vám ozývám až dnes. Za chvíli vyrážíme na Stejkobraní, takže toto je pro dnešek vše. Děkuji, za přečtení příspěvku a vaše komentáře. Jaký jste měli víkend vy? :)

38 komentářů:

  1. Taky jsem letos přítele překecala, ať vyrazíme do Mikulova. Hrozně se mi to město líbilo a ten Kozí hrádek! :) Na Svatý kopeček jsme taky nešli, ale ani ne tak kvůli tomu, jaký krpál to je, ale že bych to s kolenem nevyšla. :( Pak jsme skončili v Lednici. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na to tvoje koleno koukala. :( Doufám, že už je to lepší.
      V Lednici je taky krásně. :)

      Vymazat
  2. Super fotky :) Věřím, že sis to užila :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  3. Jižní Morava je super, Mikulov mám moc ráda :)

    http://ili-libertad.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Už len názov tohto článku ma donútil rozkliknúť si ho celý. :D

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
  5. Celý príspevok a.hlavné názov je super. Fotky sú krásne a ježko úžasný. Trocha ma však sklamalo, že tu nie sú žiadne vínne pivnice.... :) popr. Odvodená fľaška / pohár vína :) v každom prípade sa mi príspevok ale páči

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Katí, ty fotky co píšeš jsem ale nedávala schválně, protože byly bohužel nezveřejnitelné. :D

      Vymazat
  6. Krásne fotky :D dúfam že si si to poriadne užila :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju Moravu, miluju jejich víno a moraváky celkově. :D Tohle musel být prima výlet! :)
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, ty teda vedeš společenský život :O trochu závidím no ^-^ jinak moc krásné fotky a tvůj blog samozřejmě sleduji :) jde vidět, že si na něm dáváš fakt záležet :) Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
  9. Lovely post as per usual! My purse is definitely going to take a bruising because of this post haha xx



    How To Dress for a Fashion Interview

    OdpovědětVymazat
  10. Jeeeeeee....doufám, že někdy taky takhle vyrazím s přáteli. Zní to moc pěkně ;) Ten blonďatý zážitek mě pobavil, už jen kvůli tomu, že když já něco provedu se svojí blondýnkou ptaj se mě, jestli nejsem přebarvená :D Moc krásný fotky, ten ježeček je dokonalej!
    http://chaoticandglamour.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Na vinobraní i do aqualandu bych teď na podzim také ráda vyrazila, když vidím, jaká je to zábava :) Tak jsem zvědavá, jestli to vůbec stihnu uskutečnit, jen doufám, že ano :)

    OdpovědětVymazat
  12. Kráásne fotky ! :) vidno, že si si deň užila poriadne ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  13. Milujem takéto výletové články ;)
    Dominika z blogu MORE than FASHION

    Pozývam na skvelú Jesennú Giveaway

    OdpovědětVymazat
  14. Opäť krásny príspevok .. a tie fotky ♥ :)

    Krásny deň!
    XOXO


    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  15. Morava je prostě skvělá :) Obdivuju tě, že po návštěvě sklípku jsi měla druhý den dostatek sil na všechno ostatní, já bych nejspíš ani nevstala z postele :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc sil jsem neměla, proto jsme nešly na ten kopec. :D Příště nejdřív výlety a pak až pít! :D

      Vymazat
  16. Krásné místo, na Moravě jsem pořádně ještě nebyla, takže nějaký takovýhle víkend s přáteli bych uvítala :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle bylo taky moje pořádné "poprvé" na Moravě. A stálo to za to. Doufám, že se tam podíváš co nejdříve. :))

      Vymazat
  17. Super článek a nádherné fotky, muselo to být super :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  18. Morava je úžasná, hned bych se sbalila a odjela tam aspoň na týden za burčákem :D

    September Favourites

    OdpovědětVymazat
  19. Takže víkend plný alkoholu a zábavy, jak krásné! ;) V Aqualandu jsem byla taky, byl to můj první (a zatím poslední) aquapark, kde jsem bla. Nejsem moc dobrý plavec a hlavně jsem velký poseroutka, takže jsem nejdříve trénovala na skluzavce s miminkama (kde mě někdo cizí strčil do vody - což není moc dobrý nápad, člověk nikdy neví, kdo trpí různými záchvaty atd.) a pak jsme se sklouzla i na pár větších i na té pro 3 lidi, kdy jsem byla obdařena místem vepředu. Dopadlo to tak, že jsem odjížděla totálně růžová (usnula jsem na sluníčku) a já měla naraženou nohu, kamarádku hlavu a její přítel ruku :D Do sklípku bych šla taky na degustaci, ale přítel moc nepije :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaaj, tak to musel být zajímavý výlet. :D Ale nechápu, že takhle do člověka strkají. :/

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář