čtvrtek 8. října 2015

Čtvrteční recenze XII.

Ten týden zase nějak rychle utekl, nezdá se vám? 
Přijde mi, jako bych minulou recenzi psala před chvilkou. Chci vám poděkovat za všechny vaše pozitivní ohlasy, které jste mi k ní napsali. Dnes tady mám aplikaci z úplně jiného soudku. Jedná se o uzamykací obrazovku, která je vybavena spoustou dalších vychytávek. Snad se vám bude líbit tak, jako mně.

Maličko jsem zápasila s úvodní fotkou k tomuto článku, ale nakonec jsem vybrala ten, který vidíte. Uhádne někdo, odkud je? Nápověda: jedná se o seriál, kde to bylo heslo k odemčení telefonu (takže tématicky se držím dnešního dílu aplikací). Je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů a už se nemůžu dočkat nové série, takže jsem vlastně sama sobě udělala radost, když jsem ho tady použila. :D

A teď už k aplikaci. Její název je CM Locker a hlavní funkcí uzamykání obrazovky vašeho telefonu. To ale samozřejmě umí i sám váš telefon. Jenže tato aplikace toho má mnohem více. Začneme od toho základního. Uzamykací obrazovky si můžete vybrat v různých formátech - číselné kombinace nebo tahy prstem; pro tahy prstem máte několik různých designů, které můžete vidět na obrázcích níže.


Mě nejvíce zaujaly ty barevné, ale teď zrovna mám tu s tygříkama, protože těm se místo očí dělají srdíčka, když přes ně přejedete, a pláčou, když zadáte heslo špatně. :D

Když chcete odemknout telefon, objeví se vám klasická obrazovka se základními údaji (čas, datum, teplota, případně nějaká oznámení). Pokud přetáhnete obrazovku prstem doleva, ocitnete se na odemykací obrazovce s vámi zvoleným heslem, pokud přetáhnete prstem doprava, objeví se vám veškeré informace o počasí. Tato část se mi moc líbí, protože máte hned po ruce detailní předpověď na 24 hodin, dokonce i informace o vlhkosti, tlaku, UV indexu, a u každé z těchto informací máte jasně interpretováno, co to pro vás znamená (jestli UV index je bezpečný, jestli naměřený tlak je vysoký nebo nízký apod.).

Pobavily mě také doporučení pro konkrétní počasí - aplikace vám radí, jestli je v tomto počasí vhodné vzít si deštník, sušit prádlo, jak pečovat o pleť nebo třeba jestli je vhodné pustit se do turistiky nebo jít si zaplavat apod.

Když na klasické uzamčené obrazovce táhnete prstem směrem nahorů, zobrazí se vám lišta plná dalších možností. Můžete se rychle dostat do aplikací, které si tam nastavíte (Facebook, sms, volání, intagram, spotify,... prostě cokoliv), poté samozřejmě zapínání Wifi, zvuku, ovládání jasu nebo nastavení aplikace samotné. Pro mě  je ale nejužitečnější rychlý přístup k baterce/svítilně (zvlášť od té doby, co máme na bytě ducha a v tmavé chodbě nesvítí světlo) a k čištění paměti telefonu.



Aplikace slibuje, že zvyšuje výdrž baterie. K tomu právě slouží pročíštění paměti. Když zmáčknete na ikonku k tomu určenou, přiletí na obrazovce mimozemská loď a vysaje z telefonu všechny spuštěné aplikace. Tu animaci prostě zbožňuju. :D Skvělou věcí je také funkce, která vyfotí každého, kdo třikrát za sebou zadá špatně heslo a odešle vám jeho fotku na e-mail. Jak ale můžete vidět, držím telefon tak zvláštně, že mi to vyfotilo jen půlku hlavy.


Krásně zpracovaný je i přístup k ovládání hudby přímo z uzamčené obrazovky. Jednoduše můžete přepínat mezi písničkami. Animace k této funkci se mi opravdu líbí.

A to by bylo k hlavním funkcím myslím vše. Nesmím zapomenout podotknout, že pokud si nechcete uzamykat obrazovku, můžete si zvolit, že přetažením prstu po obrazovce doleva telefon rovnou odemknete.

Bohužel, aplikace je pouze na Android. Ale je zdarma s tím, že na obrazovce s počasím budete mít všudypřítomnou reklamu. Celkově mě CM Locker nadchl, tak doufám, že i vás.

Používáte uzamykání obrazovky?

46 komentářů:

  1. wow, tak táto aplikácia vyzerá riadne super, určite stiahnem :)

    OdpovědětVymazat
  2. SHERLOOOOCK!!! :D Taky se těším na novou sérii, kolem vánoc má být speciál z viktoriánské době v anglických kinech, asi si tam zajedu na otočku do kina :D Jinak, mám na telefonu uzamykání obrazovky na kód automaticky a hrozně mě to vytáčí, na předchozím jsem neměla. Chápu, že je to jistá ochrana, ale taky mě to poměrně dost zdržuje. Rady, co si vzít na sebe za jakého počasí jsou ale super :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojojo! :D Na speciál se moc těším! To se nedivím, že tě to vytáčí. Já nikdy nevydržím dlouho mít tam ten kód, ještě že se to tady dá jednoduše vypnout. :)

      Vymazat
  3. Tak to vyzerá naozaj super :) A to, že si môžeš zmeniť obrázkové heslo je fakt perfect :)

    Katka z Čo je dobré to musím mať
    GIVEAWAY GIVEAWAY GIVEAWAY o super knihy

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tahle appka vypadá super :) Bohužel si mobil ale nezamykám, protože bych ho musela kazdou minutu odemykat a na to jsem strašně líná :D

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na to taky lenoch. :D Proto jsem si už nastavila v aplikaci, že se odemkne jen přetažením prstu po obrazovce. :)

      Vymazat
  5. To vypadá dobře :) Já teda mobil nezamykám, nikde ho nenechávám, takže nikdo cizí k němu nemá přístup a jsem líná ho pořád odemykat :D

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já používám uzamykání, jen když potřebuju opravdu něco střežit. :D Ale tady je super, že jde nastavit i ten přístup bez hesla. :)

      Vymazat
  6. První slova ve tvém článků jsi mi brala z úst. :-) Týden utekl neskutečně rychle, přímo bleskovou rychlostí. A díky tvé další recenzi na skvělou aplikaci nemám místo na svém mobilu. Díky. :-D <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Teď si představ, kolik místa mám já ve svém telefonu... Neustále musím něco umazávat. :D

      Vymazat
  7. Tuto appku mám v mobilu už hodně dlouho a můžu jenom potvrdit, že je fakt parádní (y) Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělá aplikace, poznám podobnou, ale ta jen zamyká displej. Tahle by stála za vyzkoušení. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Kdyby jen uzamykala displej, tak bych jí asi neměla. Baví mě na tom ty ostatní funkce. :)

      Vymazat
  9. To je super aplikácia, hneď idem stiahnuť :) Hlavne tie animácie ma dostali :D A čakať na ďalšú sériu Sherlocka je dosť vysilujúce, ale určite sa to vyplatí :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, to jsem ráda. :) Je to vysilující, to máš pravdu. :D

      Vymazat
  10. great!
    have a nice weekend!

    http://www.itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
  11. Super aplikace :) Musím jí hned vyzkoušet :)

    www.maredifragole.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Super tip :) Vypadá vážně skvěle, já bohužel nemám Android :( jinak mobil si zamykám, protože pokud by se do něj někdo dostal, tak by měl přístup ke všem mým účtům (facebook, email atd.)

    Nikys beauty blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) To je pravda. V telefonu jsem připojená úplně ke všem účtům.

      Vymazat
  13. great!
    have a nice weekend <3

    xoxo, laura :*
    fxxnstxxb.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Zlaté😂
    www.blogofmyfavs.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  15. Jéé, to také neznám :) Já si na telefonu nedávám, žádný speciální zámek, takže by to pro mě bylo v tomto případě zbytečné, ale moc se mi líbí i to s tím počasím! Deštník a hydratační nebo vyživující krém mě dostaly :D :D a taky se mi líbí, že to vyfotí obličej zloděje nebo nějakého slídila informací, to je fakt pecka :)

    OdpovědětVymazat
  16. To je skvelé :) Ja mám na uzamknutí také vodné bublinky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Bublinky jsou dobré, lepší, než si pamatovat číselný kód třeba. :)

      Vymazat
  17. O téhle aplikaci jsem ještě neslyšela, ale vypadá super! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Hello darling, thanks so much for your visit on my blog, I'm following you, canyou follow me back?
    Love your blog!
    XOXO

    http://themarielement.blogspot.pt/

    OdpovědětVymazat
  19. Many thanks for kind comment on my blog. Do you want to follow each other?
    www.dressedwithsoul.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář