čtvrtek 15. října 2015

Čtvrteční recenze XIII.

Krásný čtvrteční večer,
poslední dobou na mě nějak doléhá podzimní únava. Nejraději bych proležela celý den a nic nedělala. A když už něco jít dělat musím, tak se nedokážu soustředit déle než 15 minut. Asi proto tento článek publikuji určitě až kolem deváté hodiny i když jsem ho začala psát už v sedm. :D Jestli s tím bojujete i vy, podívejte se na mojí dnešní recenzi. 
 
Zdroj
Její název je Fabulous: Motivate me! a vznikla jako vědecký projekt jedné zahraniční univerzity a měla by vám pomoci se čtyřmi různými cíly - získat více energie, ubrat na váze, lépe spát nebo se lépe soustředit.
Já jsem si na vyzkoušení vybrala hned první cíl: Feel more energized. Na podzimní únavu jako dělané. Aplikace staví na tom, že pokud budete mít své zdravé denní rituály a budete je dodržvat, po chvíli se začnete cítit mnohem více energičtí. Proto si hned po prvním spuštění zvolíte různé zvyky, které budete dodržovat.



Jedním z nich je například vypití sklenice vody hned ráno po probuzení. Nastavíte si, v kolik ráno běžně vstáváte, a aplikace vás hned po probuzení upozorní, že byste si měli dát sklenici vody. Jakmile jste připravení, začne běžet minuta během které vodu vypijete. Potom úkol označíte jako splněný a máte hotovo. Abyste rituál dodržovali opravdu každý den, běží vám současně různé výzvy. Ta první je spojená právě s vypitím sklenice vody a splníte ji, když tento rituál zopakujete 3 dny po sobě.
 


Stejným způsobem si nastavíte zvyky i pro odpoledne a večer. Můžete si jich tam dát kolik chcete. Přednastavené zvyky můžete vidět na následujících obrázcích, zadat si ale můžete samozřejmě i svoje. Na třetím obrázku jsou vypsané další výzvy.


Co se mi ale líbí nejvíc je možnost spustit si různé "Make Me Fabulous" módy, které vám každý den pomohou k dosažení cíle. Na výběr je jóga, zdřímnutí, meditace, cvičení a stretching. V každé kategorii jsou pro vás připravena různé programy a cvičení, která trvají různě dlouhou dobu a dávají vám instrukce. Pokud si chcete zdřímnout, můžete si k usínání pustit zvuky přírody, u cvičení vám zase aplikace bude ukazovat cviky.


Podle vývojářů stačí 24 dní na to, aby vám aplikace pomohla. Tak jsem zvědavá. Každopádně by se mi hodilo udělat si nějaký denní řád. Určitě dám aplikaci šanci a uvidím, jestli pomůže. Hlavně chci zjistit co je výzva Dance your Way. :D Mezi zvyky, které vás bude chtít naučit, jsou důležité věci, jako třeba zastavit se a uvědomit si všechno hezké co máte, odpojit se na chvíli od internetu nebo soustředit se jen sám na sebe.

Aplikace je zdarma, ale bohužel zase jen pro Android. Pro ostatní platformy se ale jistě najde velmi podobná aplikace, třeba Balanced pro iOS. Celkově se mi Fabulous moc líbí, uživatelské prostředí je krásně vytvořené a ovládání je snadné a jasné. Teď už jen zahnat tu podzimní únavu. :)
(Tak nakonec jsem dopsala ještě déle než v 9. Vidíte? Opravdu se sebou musím něco dělat. :D)

Jak zaháníte podzimní únavu vy? :)




29 komentářů:

  1. Tato aplikace se mi líbí, jen škoda, že tak super aplikace jsou vždy jen v angličtině.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale poměrně lehká angličtina. Myslíš, že bys ji nezvládla? Já myslím, že ano. :)

      Vymazat
  2. tie aplikácie vyzerajú skvelo ďakujem za tipy! :D Máš super blog:)
    Wendys lookbook

    OdpovědětVymazat
  3. Podzimní únavu mám, zaháním ji kávou a vůbec to nefunguje. Překvapivě :-(( Aplikaci zkusím. Tvoje čtvrteční články jsou nej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. To mě moc těší! :) Ano, na mě káva už taky vůbec nefunguje. :D

      Vymazat
  4. O tom dance your way daj potom vedieť, aj mňa to hneď zaujalo :) :)
    www.vanesasworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Tahle appka vypadá opravdu zajímavě, jdu na ní hned radši mrknout než na to zapomenu! :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  6. zase skvělý tip! Tohle vypadá fakt bombasticky. :)
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
  7. fuhaa .. užasny tip musím vyskušat..
    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  8. No, vůbec ti nezávidím, neboť na mě ještě podzimní únava nedopadla a doufám, že tomu tak nikdy nebude :D Jinak kam pořád chodíš na ty tipy na aplikace, já jsem z toho vždycky na větvi, kolik aplikací existuje, vždy když to tu u tebe vidím :D ale od té doby, co jsi psala recenzi na portmanku, nebo jak se to jmenuje :D, tak tu používám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závidím a držím palce, ať na tebe ani nedopadne. :D Já jsem taky vždy překvapená, na co všechno existují aplikace. Jsem ráda, že je Portmonka užitečná. :))

      Vymazat
  9. Tá aplikácia vyzerá naozaj dobre :)
    Na mojom blogu prebieha giveaway budem rada ak sa zapojíte
    www.leekralova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Mám ráda tyhle články. Najdu u tebe vždy tipy na skvělé aplikace. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší! Děkuju. :)) Jsem ráda za takovouhle skvělou zpětnou vazbu. :)

      Vymazat
  11. Táto aplíkácia ma naozaj zaujala :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Aplikáciu určite vyskúšam. Je veľmi zaujímava :)
    Fashion Lovers

    OdpovědětVymazat
  13. Ďakuejm za skvele typy vypadaju naozaj skvele!:)

    XOXO

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář