úterý 3. listopadu 2015

A tohle máte ve své kabelce? + giveaway

Krásný den přeji,
na spoustě blogů jsem se setkala se články ohledně obsahů kabelky nebo "must haves", které sebou někam musí autor článku mít. Nikde jsem se ale nesetkala s tím, že by mezi jmenovanými předměty byla alespoň jedna věc sloužící k osobní ochraně. Přitom si myslím, že je to mnohem důležitější než mít sebou cestovní balení suchého šamponu. Víte, že každý den je v České republice nahlášeno jedno až dvě znásilnění nebo napadení ženy? Nevím jak vy, ale já mám strach, když jdu večer někde sama. Víte co nosím v kabelce já?




Nosím sebou jen pár nejdůležitějších věcí - peněženka, klíče a kapesníčky jsou jasné, nikdy nevyjdu ani bez balzámu na rty (tady melounový eos), mé taštičky první pomoci s léky, žvýkaček, antibakteriálního gelu, batman fleshky, ipodu, power banky (mám ji 14 dní a už se bez ní nehnu na krok, protože telefon se my vybije vždy, když ho nejvíc potřebuju) a nějakého zápisníku a propisky. Nosívám i diář, ale nějak jsem ho tento týden zapomněla. A s těmito věcmi si vystačím i ve škole, prostě téměř všude. Maximálně tak občas přihodím rtěnku, korektor a něco k jídlu.

Ale to hlavní, k čemu se chci prostřednictvím toho dostat, je ta růžová věcička dole. To je pepřový sprej. A pokud sebou nemáte ten, tak alespoň osobní alarm. Jsou to jedny z nejdůležitějších věcí, ale málokdo je sebou nosí. Vsadím se, že když je v případě potřeby vytáhnete, útočník si velmi rychle rozmyslí, zda na vás zaútočí. Samozřejmě známe svoje kabelky. Někdy je celkem problém najít rychle to, co potřebujeme. Proto abyste se mohly okamžitě bránit, noste sprej v situacích, kdy by mohlo hrozit nebezpečí, raději v ruce.



A protože je velmi důležité, aby byly ženy schopné se bránit, poslali mi pro vás z tohoto eshopu sadu pepřového spreje a osobního alarmu. A za to jsem strašně ráda. Sama vím ze svého okolí, že jen málokdo vlastní předmět k osobní ochraně a nosí ho sebou. Nechci být paranoidní, ale nebezpečí může být na každém rohu a nikdy nevíte, koho potkáte. Taková malá věcička může zachránit i život.






Tak co holky, s tím se zvládneme ubránit, ne? Byla bych ráda, kdyby se vás zapojilo co nejvíce. Vyhrát sice může jen jedna, ale i přečtení článku může někoho přivést k tomu, aby si podobnou ochranu pořídil a to by mě moc potěšilo.

Pravidla jsou jednoduchá:
1. Být pravidelným čtenářem přes GFC (po pravé straně - síť přátel Google)
2. Napsat pod článek komentář pod jakým jménem sledujete + email
3. Česko nebo Slovensko
4. Kouknout se na tento článek: www.policie.cz/clanek/prevence-prepadeni.aspx (nemám to jak zkontrolovat, ale udělejte to pro sebe)

Vítěze vyhlásím v neděli 22. listopadu.

Podívejte se i na tento eshop: shop.hqh.cz - v záložce sebeobrana najdete spoustu pepřových sprejů, alarmů a dalších vychytávek. Já určitě koupím sprej někomu i k Vánocům.

A připište mi do komentáře, jestli máte ze svého okolí zkušenost s přepadením či znásilněním.

Těším se, komu z vás budu moci tyto věci poslat. :)

56 komentářů:

  1. To je super soutěž. Jsem na sebe dost opatrná, pepřový sprej jsem sebou nosila mnoho let a naštěstí ho nikdy nepotřebovala použít. Ted už je prošlý a nový jsem si nekoupila, ani nevím proč. Asi se mi víc líbí osobní alarm, je to rychlejší a nehrozí že když bude foukat špatný vítr, dostane se sprej do očí i mně

    GFC Wikira
    wikirakrasna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím větrem máš pravdu. Pepřák i alarm mají určitě své pro a proti. Hlavní ale je, když člověk v tu chvíli má u sebe alespoň něco. :)

      Vymazat
  2. Tak tohle je skvělá věc. O pepřovém spreji jsem už slyšela, ale osobní alarm vidím poprvé. Docela by se mi tyto věcičky hodily, když chodívám pozdě večer venčit psa. Mám dvě možnosti. Buď si pořídím tyto věci, se kterými bych se určitě cítila bezpečněji nebo si pořídím většího psa. :-D Na stránky jsem se podívala a zkušenosti s přepadením či znásilněním nemám žádné, ale raději zaklepu.
    GFC Genevra, genevra43@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I větší pes by byl určitě řešení. :D Děkuji za komentář. :)

      Vymazat
  3. Ani u mě nesmí pepřák chybět. Nosím ho úplně všude, protože mi slouží i jako malá baterka, když jdu po tmě. Navíc jsem si pořídila nejlepší pepřák, co se u nás prodává, takže spokojenost :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že ho nosíš. Ty s tou baterkou jsou super. :)

      Vymazat
  4. Ahojky, parádní článek :) Jako vždy :) Na tvém blogu absolutně miluju, že píšeš konstruktivní články, které člověku opravdu něco dají :) Zbožňuju Tvé čtvrteční recenze na aplikace, to už jsem Ti psala několikrát :D
    i dnes máš samozřejmě pravdu,osobní ochrana je velice důležité... Já osobně jsem si kvůli tomuhle dělala zbroják, jenže ne na všech místech můžeš nosit zbraň... Tak se hodlám pořídit si taky ještě pepřák :) Zkusím štěstí ve Tvé giveaway, sice jsem nikdy nic nevyhrála, ale třeba to tentokráte vyjde :) Eshop s užitečnými věcičkami si ukládám do oblíbených a přeposílám adresu všem ženám v rodině :)
    Jen mi řekni, nevím, co je to to GFC, opravdu to vidím poprvé...ale znamená-li to, že jsem tvůj pravidelný odběratel, čtenář (tj, kdykoli jdu na blogspot, vyskočí mi nějaký tvůj nový článek a já hned vesele čtu) tak asi splňuji, pokud to není, co mám na mysli, budu ráda, když mě zasvětíš do tajů téhle nové aplikace či co je to :)
    jinak přezdívku mám Pauline Mare
    email- pauline.mare93@gmail.com
    blog http://pauline-mare-2014.blogspot.cz/
    Jednou si mě tam navštívila a tak jsem Tě objevila :)
    Vůbec se nebudu zlobit, když zajdeš na návštěvu zase někdy až budeš mít čas a chuť :) Sice nemám tak pěkné články jako Ty, ale dělám co mě baví :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlínko děkuji za krásný komentář. Moc mě potěšil. :)
      S GFC je to přesně tak, jak píšeš. Je to po straně blogu seznam pravidelných čtenářů - zkratka od Google Friend Connect. Děkuji za dotaz, doplním to ještě do článku aby bylo všem jasné. :) Tvůj blog si samozřejmě pamatuju. Ten článek s indiánskými výrobky a odpočinku od civilizace se mi moc líbil. :))

      Vymazat
  5. Opravdu se mi líbí jakým stylem jsi tento článek pojala! :) Já se přiznám, že nic na ochranu v kabelce nenosím, ale je pravda, že když někde večer jdu sama jsem po** až za ušima! :D Rozhodně smysluplná giveaway :)
    sleduji jako Sweet Elis - ČR - 1elka@email.cz

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Eli. To se nedivím, že se bojíš. S těmito věcmi se člověk cítí alespoň trochu více v bezpečí. :)

      Vymazat
  6. Skvelý článok!
    O zakúpení podobnej vecičky uvažujem už veľmi dlho...
    GFC: Ev.
    Mail: hellomynameisev@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Úplně s tebou souhlasím.. Já jsem horzný srab a nějaké divné individium (kord tady v Praze) vidím na každém rohu, takže bez pepřáku, kord po tmě, se ani nehnu.. ikdyž abych byla upřímná, kdyby se nedejbože něco stalo, asi bych ho ani neuměla použít.. ale alespoň pro ten pocit, že něco s sebou mám, ho nosím..

    Another Dominika
    anotherdominika@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si chtěla vyzkoušet jak s ním pracovat, ale zatím jsem nebyla nikde, kde by to nikomu neuškodilo. :D A v Praze se ti nedivím, tak bych se taky moc bála.

      Vymazat
  8. Alex B
    sasanemo@azet.sk
    Tieto veci sú v dneśnej dobe rozhodne veľmi užitočné ! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já ani jedno u sebe momentálně nenosím a to z toho důvodu, že všude jezdím na kole a navíc po osvětlených částech večer, takže nemám strach, protože mám pocit, že vždy můžu rychle ujet :). Ale až nebudu jezdit na kole, tak by se pepřák hodil :)

    maladominika14@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se asi bála i na kole. :D Mám někdy strach i v autě, že až přizastavím, tak někdo vezme za dveře.

      Vymazat
  10. Tento článok je naozaj zaujímavý, nikdy som nič podobné nečitala :)
    Skúsim šťastie :) leakr@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Super článek i soutěž, osobní ochrana je určitě důležitá, já jeden pepřový sprej měla, ale potom se mi kamsi ztratil a od té doby jsem si nový nepořizovala. Já teda potmě sama nechodím a i když se teď sice stmívá brzy, tak strach moc nemám, přece jenom jsou třeba v 6 kolem lidi a nechodím nikde nějakými opuštěnými uličkami.. :) Každopádně i tak si plánuji zase nějaký pepřák pořídit, i když kdyby na to přišlo, tak bych se v tom stresu docela bála, že ho nedokážu použít, snad k tomu nedojde :D

    GFC : Jeanette
    zakov77@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám někdy strach i když jsou kolem lidi, asi jsem opravdu paranoidní. :D

      Vymazat
  12. Bezva soutěž a ještě lepší článek. Já osobně teda nosím jen pepřák, ale i tak se s ním cítím tak nějak bezpečněji. Naštěstí jsem ho zatím použít nikdy nemusela.

    GFC: Lucie Valášková
    valaskova24@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Luci. :)) V GFC tě ale nevidím, překontroluj prosím ještě, jestli jsi se opravdu připojila. :)

      Vymazat
  13. Konečně nějaký kabelkový článek, který dává sakra smysl....a ne, že bez suchého šamponu prostě z baráku opravdu odejít nemůžeme! Já pepřový sprej chtěla hodně dlouho....ale nikdy jsem nevěděla, kde ho sehnat. Tohle je asi nejlepší soutěž ever! Nikdy se do blogových a youtube soutěží nezapojuji, ale tentokrát je to por mě povinnost! :)
    GFC: Eva K.
    mail: chaoticandglamour@gmail.com
    Česko
    Koukla jsem se :)
    http://chaoticandglamour.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Fajn článok, dobrý obsah kabelky. :) Chrániť sa treba stále, preto mám slzák tiež v kabelke. :)

    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  15. Tohle by se mi rozhodně hodilo, protože se sama venku hodně často bojím. Mimochodem, moc pěkný článek!
    GFC - Diary of a Girly Things
    diaryofagirlythings@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to je skvelý nápad na súťaž a ešte raz ďakujem za pozvanie. :)
    Sledujem ako Zuzana Mesik
    pinkshaaark@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Super článek :) Já si furt říkám, že si musím pepřák nebo něco takového pořídit, ale nikdy jsem se k tomu ještě nedostala. Musím to ale napravit, hlavně teď když už je brzy tma je ještě více potřeba :)
    Sleduji tě pod tímto jménem a můj email je thekatula@gmail.com :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) No přesně tak, tma je brzy a o to víc se teď hodí.

      Vymazat
  18. Super článek! Sleduji tě jako Kateřina Výmolová
    vymolovak@gmail.com
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, parádní článek. Kdo by se nechtěl cítit bezpečněji. Navíc s růžovým pepřákem! :D
    GFC: Kateřina Rappová,
    Mail: katerinarappova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díííky. No přesně tak, růžová jeho účinnost zdvojnásobuje. :D

      Vymazat
  20. Super soutěž. Pepřový sprej jsem kdysi nosila v kabelce, když jsem pracovala u jedné peněžní společnosti.
    Nebylo by na škodu ho zase mít v kabelce.
    Naštěstí žádnou zkušenost s přepadením nemám.
    Přečteno. :-)
    Sleduji GFC jako Lenca,
    lencaklimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Tak to by ma teda fakt zaujímalo, ako si dostala k takej neskúsenej blogerke ako som ja a k tak nevyvinutému ( zatiaľ :)) blogu ako je môj ! Veď to tu máš PERFEKTNÉ :)!

    Našťastie, ja s obsahom tvojho článku nemám skúsenosti. Sprej mám ( dokonca presne tento :) :)),a nosím ho so sebou práve v týchto ročných obdobiach, keď už je aj o piatej tma! Sama by som ho ani nepoznala, ale môj ocko je sbskár a tak to máme v rodine komplet všetci ( aj tí z druhého kolena :D)!
    Osobný alarm, tak to počujem asi po prvýkrát! A rada by som ho vyhrala! Som rada,že si ma tu pozvala,ďalšie pozvanie už potrebovať nebudem, za dobrým čítaním idem vždy :)!

    kristina800@centrum.sk
    http://christinegirly.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý taky nevím, ale jsem ráda, že jsem k tobě zabloudila. :) Moc ti děkuju za milý komentář!

      Vymazat
  22. A zabudla som, GFC ako Kikuška Kristínová

    OdpovědětVymazat
  23. GFC: A bit of life
    kikifri@seznam.cz

    Musím říct, že originálnější giveaway jsem ještě neviděla. Naprosto úžasný a hlavně užitečná věc! :)

    OdpovědětVymazat
  24. Veľmi zaujímavý článok ;) Súťaž je úplne super ;)
    GFC: Ema Jakubikova
    ema.jakubikova@azet.sk
    SLOVENSKO

    OdpovědětVymazat
  25. Tak tohle je hrozně milá soutěž! Navíc ten pepřák vypadá vážně dobře, já mám pepřový sprej také, ale ne tak skvěle růžový! :D :) Od základky po střední jsem ho vždy nosívala v kapse, teď už ale méně, protože většinou už sama ve tmě nechodím.. vždy jsem se ale cítila mnohem lépe, když jsem ho měla u sebe!
    Sleduji tě jako Katherine Sýkorová
    katerinas.sykorova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Super, že o tomhle píšeš! Kde jsi je koupila? Taky to musím udělat

    OdpovědětVymazat
  27. Máme stejný TT a stejně tak i dosti podobný obsah kabelky :-) a pepřák také nosím raději všude s sebou.
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, že ho nosíš. Měla by to tak dělat každá z nás. :)

      Vymazat
  28. Taky toho nosím ve svoji kabelce hodně a přijde mi, že čím dál tím víc. Vloni v létě jsem si třeba koupila malý plnitelný flakon z https://www.esensino.cz/plnitelne-flakony/ a rozlévaný parfém, takže ho nosím všude s sebou, abych pořád hezky voněla. To je pro mě jedna z nejdůležitějších věcí :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář