čtvrtek 7. dubna 2016

Čtvrteční recenze (30)

Krásný den,
hlásím se po delší době s dalším dílem aplikací. Věnuji se teď blogu o trochu méně, protože jsme s kamarádkou začaly držet sacharidové vlny a musím říct, že je to celkem náročné (už v prvním týdnu). Zvykám si na to, jak nesmím jíst to, na co mám zrovna chuť, a že musím jíst opravdu pravidelně. Hledala jsem tedy mezi aplikacemi nějakého pomocníka, který by mi to ulehčil. Mám totiž opravdu problém nezapomínat, že si mám v určitý čas dát jídlo. A našla jsem. Dnešní aplikace tedy bude pro všechny, kteří si snaží jako já udělat pořádek v jídelníčku nebo potřebují motivaci při dosahování své vysněné postavy, ať už prostřednictvím jídelníčku nebo cvičení.

Zdroj
Aplikace se jmenuje My Diet Coach a je dostupná zdarma pro Android a iOS. Její hlavní funkcí je motivovat vás při hubnutí nebo jen při zdravém životním stylu. Jak je popsáno na jednom z následujících screenshotů - zlomit zlé zlozvyky, vytvořit si určitou rutinu a zůstat motivovaný.

Vše krásně shrnuje video:


Nedokážu se rozhodnout, jestli se mi líbí hlavní obrazovka aplikace. Na jednu stranu je to hezké, ale na druhou mi to přijde trochu dětinské. Stejně jako možnost customizovat si vašeho avatara a vybrat si šatičky, botky a různé doplňky (ale stejně jsem to udělala). :D


Pro motivování slouží různé challenge, které můžete nebo nemusíte plnit. Je to například odškrtávání si vypitých skleniček, naplnit si půlku talíře zeleninou nebo si zaparkovat auto dál od domu, abyste se prošli. Za to, že budete plnit své úkoly, získáváte odměny a tak máte touhu snažit se víc a víc. 

Jako další nástroj motivace je možnost nahrát si fotky před a po, nebo různé motivační obrázky, a aplikace vás pak může upozorňovat, ať se na ně kouknete a tím si dodáte kuráž. Můžete si přidat i různé citáty.

Já jsem si aplikaci stáhla především kvůli upozorněním. Připomíná mi tak každý den, že si mám jít dát jídlo nebo si začít připravovat oběd. Vkládáte si tedy svoje vlastní upozornění, nebo si můžete vybrat z přednastavených. Například vám aplikace čas od času hodí na displej jeden z motivačních citátů, připomene vám jednou týdně, ať se jdete zvážit, nebo ať se napijete, jdete cvičit a podobně. Je toho spousta, přesvědčte se sami. :)



My Diet Coach se prostě pro vás snaží udělat hubnutí zábavou a vede vás ke zdravějšímu životnímu stylu. Nejsem si moc jistá, jestli se jim to u mě daří, ale upozornění fungují tak, jak mají a to je pro mě hlavní.

Hubnete taky do plavek? Dejte vědět, jestli by vás zajímaly nějaké informace o mých sacharidových vlnách. :)

24 komentářů:

  1. Je to naozaj veľmi zaujímavá aplikácia :D chcela by som už konečne začať chudnúť, ale momentálne ležím v posteli s chorobou :( čo už narobím s tou alergiou, tak snáď od budúceho týždňa a na tú appku sa mrknem :D
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že už jsi touhle dobou zdravá. :) Děkuju. :)

      Vymazat
  2. Vtipná appka :-D môžem povedať, že škoda, že nechudnem :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to jako super appka! :) Největší radost bych měla asi z těch motivačních citátů, ty miluju! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) No, já je mám taky ráda, ale nebaví mě hledat nikdy. :D

      Vymazat
  4. Aplikace mě zaujala, takže se na ní určitě podívám. Docela bych si chtěla ve svém jídelníčku udělat pořádek, takže by se mi určitě mohla hodit. Akorát doufám, že to s ní nedopadne, jako s aplikací, kterou jsem si stáhla na upozornění, že mám doplnit pitný režim. Zdálo se mi, že "pípala" pořád a děsně mě to štvalo, tak jsem jí nakonec odinstalovala. :D
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S aplikací na pitný režim jsem měla úplně stejný problém. :D Ale tady si nastavíš sama, kdy chceš, aby tě aplikace upozornila, tak snad stejný problém nenastane. :)

      Vymazat
  5. Toto vyzerá naozaj veľmi zaujímavo. Ja som si nainštalovala kalorickú tabuľku :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kalorické tabulky mám taky, jsou super, ale tohle je trochu na něco jiného. :)

      Vymazat
  6. Aplikace vypadá fajn, už jsem ji stáhla a jdu ji prozkoumat! Zhubnout by se mi jako určitě hodilo, poslední dobou se svou postavou moc spokojená nejsem a jím samé nezdravé věci, hlavně sladkosti -_-

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo se sladkostma mám taky problémy.. proto mě dnes málem zabil tvůj článek. :D Tak to jsem ráda, že jsi ji stáhla, snad se líbila. :)

      Vymazat
  7. Ta aplikace vypadá moc dobře, no jako snažím se hubnout do plavek! :D No článek o sacharidových vlnách by mě rozhodně zajímal :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky právě, a nejen do plavek. :D Dobře, děkuji za zájem, něco určitě sepíšu. :)

      Vymazat
  8. Tahle appka je super roztomilá! :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. To k motivaci je teda docela uhozený :D

    OdpovědětVymazat
  10. Rada cvičím a jem zdravo, no túto aplikáciu vidím po prvý raz (pritom všetky tieto aplikácie mám v malíčku ! :D) určite sa na ňu pozriem :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni pořád přidělávají nové a nové. :) Tak snad se bude líbit. :)

      Vymazat
  11. Ja príliš na aplikácie nie som, ale vyzerá to fajn :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to tě obdivuju! Já jsem je držela jednou a bylo mi hrozně, pořád jsem byla unavená a časem se mi ty kila stejně vrátila. Doporučuji jít rozumnou cestou. Naučit se zdravě jíst a sportovat. Zhubala jsem tak 22 kg za 8 měsíců. Zbytečně se budeš trápit. Sacharidové vlny jsou dobré spíš pro sportovce, dle rad mé kamarádky, která byla pár měsíců pod rukou zkušeného trenéra.
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, to gratuluju, jsi šikulka. :) Mně nijak zle není, únava občas je, ale nic strašného. Myslím si, že ten měsíc mi neuškodí, hlavně když mě to navede na rozumnější způsob stravování. :)

      Vymazat

Děkuji za krásný komentář