pátek 6. listopadu 2015

Čtvrteční recenze (16)

Krásný večer,
římské číslice v názvu článku už mi pomalu začínaly připadat nepřehledné, a tak jsem přešla na klasická čísla. Kdo by to byl řekl, že jsme už u šestnáctého dílu čtvrtečních recenzí? Teda doufám, že tento bude čtvrteční. Už je 11 večer a bojím se, že mým tempem psaní do půlnoci nestíhám. Dnes jsem najela autem přes 300 km a připadám si, jako bych to ušla pěšky. Cestou jsem se ale na chviličku zastavila u Podolského mostu a i když jsem nestíhala (pořád něco nestíhám), šla jsem se kousek projít. Moc se mi tam totiž líbí a dnes bylo tak krásně. Šla jsem samozřejmě se zapnutým foťákem na telefonu. Říkala jsem si, jak by byla hezká selfie s mostem v pozadí. Jenže co se týče mě a selfie, vůbec si spolu nerozumíme. Nechápu, proč na každé vypadám tak strašně. U ostatních to přitom vypadá tak jednoduše - prostě jednou cvaknou a mají fotku. Já jich musím vyfotit asi 50 abych vybrala alespoň jednu celkem ucházející. :D Ale i s tou si pak musím pohrát, aby bylo vůbec možné ji někde veřejně sdílet. A o tom je dnešní díl aplikací. Ukážu vám jednu z nejlepších aplikací na úpravu fotek, kterou jsem zatím vyzkoušela.

Zdroj

YouCam Perfect je aplikace určená především pro pořizování selfie, ale zvládne úpravu i jiných fotek. Tyto fotografie můžete vyfotit přímo v ní, nebo nahrát jakékoli již vyfocené. Zdarma si ji můžou stáhnout androiďáci a jablíčkáři.

Abych demonstrovala funkce aplikace, zkusila jsem se tedy vyfotit. Ale berte to s rezervou. Neumím se na selfie tvářit a tu neschopnost navíc zesílilo sluníčko, které mi svítilo přímo do očí. :D

Úprava fotek má dvě části - Beautify a Edit. V Edit jsou klasické úpravy jako ořez fotky, hraní si s jasem a kontrastem, nějaké ty rámečky a další nástroje, které představím později. Beautify obsahuje všechny možné úpravy vašeho obličeje. Nejvíce si cením možnosti odstranění akné, které mi úspěšně vyhladilo divný exém na čele (první foto je originál bez úprav). Pomocí toho + funkce Smoothener si krásně vyhladíte pleť. Ale pozor, velmi snadno se to přežene a fotka pak působí hodně nepřirozeně.


Aplikace umí také skvěle odstranit váčky nebo tmavé kruhy pod očima, umí poupravit rysy obličeje, zvětšit oči, projasnit oči, zeštíhlit tělo, dát kůži jiný tón, udělat vás vyšší a mnoho dalšího. Prostě z vás dokáže udělat úplně někoho jiného. Ale pokud to nebudete přehánět, můžete si pomoci s maličkostmi, co vás na fotce trápí, a nikdo to nepozná.

Další dva screenshoty ukazují ale naopak, jak snadno se to přehnat dá - například s tvářenkou nebo s opáleným vzhladem. :D


Samozřejmě v aplikaci najdete mnoho a mnoho filtrů, dávám jako příklad jen několik z nich. U každého si můžete zvolit jeho intenzitu. Filtry jsou rozděleny na několik kategorií - ty co použijete na portrétové fotky, potom na krajinu, fotky s jídlem a nakonec různé "artistické" filtry.



Teď se tedy ještě vrátím do možnosti editace celkové fotky. Na výběr máte různé rámečky, do některých můžete i připisovat text. Nechybí ani různé efekty poškrabání nebo takové ty záře v objektivu. Můžete přidat textové bubliny, ztmavit nebo zesvětlit okraje, dokonce i z fotky něco umazat. To je poměrně povedená funkce, protože aplikace podle pozadí objekt umaže tak, aby nebylo poznat, že tam vůbec byl. Mně se například úspěšně povedlo vymazat si oko, ale nesdílím to, protože to bylo děsivé. :D


Takové blbůstky jsou ještě magické štětce a zakomponování fotky do různých scén. Ale to už je spíše pro pobavení. S fotkou si prostě můžete vyhrát opravdu hodně. Možnosti aplikace jsou široké.

 

Celkově je tedy YouCam Perfect opravdu perfektní aplikace. Je přehledná, ovládání jednoduché a funguje skvěle. Já si selfie nefotím nijak moc často, ale i přesto nesmí u mě v telefonu chybět. Díky mnoha možnostem úprav si s fotkou můžete opravdu vyhrát a každý si jistě najde to svoje. Doporučuju ji všemi deseti. :)

 Zasáhla vás selfie mánie nebo se selfiečkama bojujete jako já? :)

 

23 komentářů:

  1. Díky za tip, ještě jsem nenašla fakt dobrou aplikaci na úpravu fotek, tak na tuhle mrknu :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá zajímavě, ale přesto zůstanu u VSCOcam :) Taky nefotím selfie moc často a jsem proti velkým úpravám....prostě jen sytost barev a sem tam prozářit, toť vše. Na obličej bych v žádném programu nesáhla, ať už by šlo o sebemenší úpravu. Ale musím říct, že takhle aplikace působí velmi kvalitně a dokonce i přirozeně. Je to dobrý objev (y) :))
    http://chaoticandglamour.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě velké úpravy obličeje také nemám ráda, ale alespoň to akné prostě zamaskovat musím. :D Děkuju. Kouknu na tu aplikaci, to píšeš ty. :)

      Vymazat
  3. Tuhle aplikaci vůbec neznám, ale má opravdu hodně možností, takže na ni určitě kouknu! :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, možností má opravdu hodně. Snad se bude líbit. :)

      Vymazat
  4. asi som o tomto ešte nepočula, každopádne na selfie moc nie som a ak sa aj odfotím, vôbec neretušujem, chcem na nich vyzerať čo najprirodzenejšie :) inak ja používam na úpravu fotografii celkovo vsco cam, najlepšie filtre najlepšie všetko :) každopádne super recenzia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) No já retušovat prostě musím, když mám akné. Nebo se prostě nemůžu vůbec fotit, když ho mám.. :D

      Vymazat
  5. Musím říci, že mě ta římská číslice už taky pěkně mátla, takže jsem ráda, že jsi přešla ke klasickému číslování :). Jinak musím říci, že já a selfíčka si taky nerozumíme. Kolikrát jsem s z toho na větvi, když vidím, kolik lidí stihne tisíc selfíček za měsíc a já . . .? :D Častokrát ani to jedno ne.. Vždycky si říkám při pohledu jé, tahle se sama sobě dneska líbím, vyfotím se a pak to vždy v telefonu vypadá úplně jinak, tak se radši moc nefotím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně tak, nechápu, jak to dělají. :D A souhlasím i s tím, že na telefonu to vypadá vždy úplně jinak - vždy si srazím ještě trochu sebevědomí, než někam jdu. :D

      Vymazat
  6. Tak to je pecka tahle apka :) mám úplně stejný problém jako Ty, tak se kvůli němu fotím minimálně a vždycky mám radost, když objevím alespoň jednu použitelnou fotku :) čas od času se mi stane, že vychytám dobrý moment světla a pak i bez makeupu to vypadá relativně dobře, pak naopak se chci hezky vyfotit, strávím dve hodiny přípravami-líčení, šatičky, šperky, pozadí...a na všech fotkách je to v konečném výsledku trága, kvůli tomu ani nedělám už tolik článku s líčením, takže tahle aplikace je u mě trefa do černého :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Naprosto tě chápu. Když se člověk předtím ještě tak dlouho chystá, tak je ten boj o super selfie o to urputnější. :)) Jsem ráda, že se ti aplikace hodí. :)

      Vymazat
  7. Ja zobžňujem editory na fotky, mám ich kopec v mobile, ale túto ešte nie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jich mám taky několik. :D Ale tahle opravdu zatím vede. :)

      Vymazat
  8. Hm ja som verna VSCOcam , vsimla som si ze jedna blogerka to tu pisala , na tomto fotosope su vela efektov stale tam nieco nove pribudne , hrat sa s tou fotkou tiez mozes vela ;-)
    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se muset na tu VSCOcam opravdu podívat, když o ní tolik z vás píše. :)

      Vymazat
  9. ja pouzivam rookie a musim povedat ze zatial je to aplikacia s ktorou som najviac spokojna, jednoducha a ucelna! :)


    http://7bluedots.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář