čtvrtek 26. listopadu 2015

Čtvrteční recenze (19)

Krásný den přeji,
abych se přiznala, jsem celkem lenoch co se uklízení týče. Rozhodně nejsem ten typ, co by nesměl mít nikde ani smítko a pár dní nezametená podlaha nebo malý nepořádek na stole mě nerozhodí. Pokud jde ale o telefon, tam nepořádek nesnesu. V něm se snažím "vynést odpadky" každý den a trochu si poklidit v aplikacích, aby telefon fungoval co nejrychleji. K tomu mi pomáhá aplikace, kterou vám chci představit dnes.


Jmenuje se 360 Security a je to jedna z mých nezbytností. Umí toho spoustu. Hlavními funkcemi je zesílení telefonu, vyčištění telefonu a také antivirová ochrana. To jsou funkce, které zvládá velké množství aplikací, ale tato konkrétní k tomu má navíc ještě pár dalších vychytávek.

Pojďme se ale nejprve podívat na ty základní. Zesílení vám proskenuje telefon a najde všechny procesy a aplikace, které běží na pozadí, a vypne je. Tím se telefon celkově zrychlí a všechny aplikace poběží hladce. To má samozřejmě vliv i na baterii, telefon se vám pak nebude zbytečně vybíjet.


Vyčištění opět proskenuje celý systém a najde nepotřebné soubory a tím uvolní v telefonu místo. Proskenuje jak telefon samotný, tak SD kartu. Jedná se především o mezipaměťové soubory, které jsou naprosto zbytečné, nemusíte se obávat, že by aplikace vymazala něco důležitého. Můžete se i sami podívat, co bude vymazáno.


Antivirus jistě nemusím více popisovat. Funguje jako běžný antivirus, který máte ve svých počítačích. 360 Security má velmi vysokou úspěšnost. Aplikace prošla různými testy a skončila na prvním místě ve své kategorii.


A teď už se dostáváme k dalším funkcím. První je zámek aplikací. Můžete si nastavit heslo pro jakoukoliv aplikaci v telefonu - například na Facebook nebo Messenger, do galerie s vašemi fotkami, do sms zpráv apod.


Monitoring dat je další funkcí, která vám pomůže při běžném užívání telefonu. Jeho hlavním účelem je, že si můžete nastavit limit, který nechcete přesáhnout, a aplikace vás pak na jeho dosažení upozorní. To je pro mě velmi cenné, protože data neustále překračuji.

Najít Můj Telefon je služba, kde pomocí Google účtu a aktivaci na stránkách 360 Security můžete v případě ztráty telefon kdykoliv na dálku uzamknout, spustit alarm nebo ho lokalizovat pomocí GPS. Bude vám také oznámeno, pokud dojde k výměně SIM karty nebo můžete na dálku vymazat citlivá data, aby je zloděj nezískal.


Další funkcí je filtr SMS a hovorů, kde si můžete nastavit telefonní čísla do black listu. Tato čísla se vám pak nedovolají a bude zabráněno i přijetí SMS. Můžete si na každé číslo zablokovat buď volání i SMS nebo jen jedno z toho.

Také si můžete aktivovat správce oznámení, který vám zablokuje všechna nežádoucí oznámení vyskakující na horní liště. Velmi mi pomáhá i funkce, která po odinstalování aplikace umí vymazat všechny soubory a data, co po ní zůstanou.


Funkce aplikace nejsou jistě žádnou novinkou, ale líbí se mi, že tato jedna je má všechny a nemusím mít v telefonu naistalováno několik. Je zdarma a bohužel pouze pro Android. Je velmi efektivní a přitom snadná k použití. Myslím, že aplikace tohoto typu by neměly v žádném telefonu chybět. Alespoň ty na základní pročištění a zrychlení telefonu.

A jak uklízíte ve svém telefonu vy? Máte nějakou oblíbenou aplikaci?



31 komentářů:

  1. Tak si čtu celou recenzi, celá nadšená, že si ji stáhnu, ale věta "bohužel je jen pro Android" mě docela zkazila radost :(:D
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nee, to mě mrzí. Mě taky vždy naštve, když testuju aplikaci a pak zjistím, že je jen androidí. Polepším se a zkusím si na příště připravit variantu pro jiné platformy. :)

      Vymazat
  2. Dříve jsem podobnou aplikaci měla, byla docela fajn, ale po nějaké době mě začala dost štvát ani už nevím proč vlastně :D Ale tahle vypadá zajímavě, nejvíce se mi líbí, že si můžeš dát zámky na různé věci, to je fakt pecka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony některé tyhle aplikace umí být dost vlezlé.. házejí pořád upozornění apod.. takže se ti nedivím. :D A ty zámky se mi taky moc líbí právě. :)

      Vymazat
  3. To je super, ještě že mám Android. V telefonu uklízím minimálně a to tak, že mažu staré sms, abych uvolnila místo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se naštěstí sms mažou samy. Myslím, že v každé konverzaci jich může být max 200 a pak se to maže. A já si to o Androidu říkám neustále, zvlášť když vidím, jak málo aplikací je třeba na Windows.. :D

      Vymazat
  4. Veľmi zaujímavá aplikácia. Veľmi sa mi páči, že nie ken cisti telefón, ale obsahuje aj iné funkcie.

    Www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk už len posledné dni GIVEAWAY o sadu na bielenie zubov.

    OdpovědětVymazat
  5. Když jsem měla před 2 lety telefon s Androidem, docela jsem takové aplikace vyhledávala, ale od té doby co vlastním iphone, už nemám žádný problém s pomalou aplikací nebo že se mi rychle vybíjí telefon:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se noc po napsání článku zdál sen, jak mám iPhone a že je naprosto skvělý. :D Tak to je super, že to mají takhle zmáknuté. :)

      Vymazat
  6. V mobile mám už dlho clean master, ale táto aplikácia sa mi páči viac, asi idem preinštalovať :)
    Pozývam teba a aj tvoje čitateľky na moju vianočnú giveaway
    http://www.vanesasworld.blogspot.sk/2015/11/christmas-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clean master jsem také měla a nahradila jsem touto aplikací. :) Děkuju za pozvání, jdu se k tobě hned podívat. :)

      Vymazat
  7. Něco podobného už delší dobu hledám, jen škoda, že nemám Android :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, s tím androidem je to na nic. :/ Ale do příště zkusím kouknout i na nějakou pro ostatní platformy. :)

      Vymazat
  8. teda toto vyzerá na dobrú aplikáciu, či už služba najsť telefon, alebo tie zámky, a bloknutia hovorov, pecka :)

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím, že by si můj mobil tuhle aplikaci více než zasloužil. :-) Sice ho mám asi 5 měsíců a snažím se vše promazávat, ale nepořádek (myslím) je v něm velký. A na této aplikaci se mi líbí, že myslím na všechno.
    Děkuji (i za svůj telefon). :-) ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Tuhle appku jsem měla, ale něčím mě začala štvát tak jsem ji nakonec smazala :D Možná ji dám ještě jednu šanci! :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  11. Mne sa vždy stane, že po pár dňoch po "uprataní" je môj mobil zase plný. Ďakujem za tip, určite túto aplikáciu vyskúšam :)

    http://accessoriesforbeauty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. Ja mám v mobile clean master a stačí mi, ale aj táto appka vyzerá super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsem taky měla a byl fajn, ale takhle si mě získala těmi dalšími funkcemi. :)

      Vymazat
  13. ďalšia super appka, páčilo by sa mi hlavne zablokovanie určitých aplikácií :)

    OdpovědětVymazat
  14. Já osobně na úklid moc nedám, takže tahle aplikace by mi urcite dobre poslouzila...super post!

    Adel z Adel’s fashion life

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář