pondělí 14. prosince 2015

Abych nebyla po Vánocích metráček...

Krásný den, 
můj dnešní článek vůbec nezapadne do všech těch Vánočních tématik, kterých jsou plné blogy. Naopak. Jen málo z vás bude mít náladu na to, o čem se dnes chystám napsat, protože jsme v půlce prosince, svátky se blíží a s nimi i samé dobroty a vánoční pohoda v rodinném kruhu. Už vidím sama sebe jak se válím na gauči, koukám na pohádky a cpu se cukrovím. Mám maličké výčitky už teď dopředu, a i proto jsem se rozhodla vrátit k 30ti denní výzvě.



Už je to nějaký pátek, co už mi se sebou došla trpělivost a rozhodla jsem se, že začnu cvičit. Nejsem ten typ, co by dojížděl do posilovny nebo na nějaké cvičení, a tak jsem se rozhodla hledat domácí řešení. Nemohlo to být ale nic moc volného, protože bych se nedokopala víc než jeden den, znám se. A protože v té době začínaly být populární 30denní výzvy, začala jsem pátrat mezi nimi. A narazila jsem na Mariku. Sloganem její 30denní výzvy je "Začni dnes, né až zítra", a tím se mi přesně trefila do noty (odkládání začátku je můj věčný boj). A přesně to potřebuji udělat i teď.

Zdroj
Vybrala jsem si výzvu Zpevni tělo. Na výběr je ale mnoho dalších, například Zahoď kila, Vyvážený jídelníček, Sacharidové vlny nebo dokonce i twerk. A zpětně si myslím, že je úplně jedno, jakou výzvu jsem si vybrala, protože ten největší přínos nebyl ani tak ty centimetry dole, ale určitý denní režim, který jsem si osvojila. Byla jsem na sebe pyšná, že jsem si udělala hodinku denně čas na cvičení a ten světlý pocit po něm byl jako bonus.



A v čem je výzva u Mariky tak skvělá? Na každý den máte připraven cvičební plán, buď podle videa nebo podle obrázků, vše krásně vysvětleno a ukázáno. Hecuje vás přitom každý den emailem. Ale nejlepší na tom všem je Maričin osobní a vřelý přístup. Z celého cvičení máte dojem, jako by tam byla s vámi, fandila vám a byla tam jen a jen pro vás. A na mě tohle funguje. Nedovolila jsem si ani jeden den vynechat nebo podvádět. Nechybí ani každodenní super tipy, které vám při cvičení pomůžou.




Systém je krásně propracovaný. Jeden den dáte zabrat některým tělesným partiím, ty pak necháte odpočinout a mezitím se vrhnete na jiné. Vše naplánované tak, aby jste co nejlépe svaly procvičili a pak je nechali správnou dobu odpočinout. Nechybí ani protažení před i po cvičení a kardio. Náročnost se postupně zvyšuje, ale není to nic, co by se nedalo zvládnout.

Jedna výzva vyjde na 119 Kč, ale to je pro mě spíše symbolická cena, protože kdybych dojížděla například do fitka, utratím mnohem více peněz. Některé výzvy jsou navíc zdarma. Nejde ale jen o cvičení, ale také o to, že se zároveň připojujete do komunity lidí se stejnými cíli, jaké máte vy, a kteří se prostřednictvím facebookové stránky vzájemně podporují a motivují. Často se objevují fotky z osobních proměn i spolu s příběhy, a když vidím slečnu se stejným typem postavy jako mám já, jak na sobě zvládla zapracovat a čeho dosáhla, tak si řeknu "Proč to nedokážu já?", a to je pro mě jeden z těch silných motivátorů.

No podívejte se sami: Facebook x Webovky

Také mě teď mile překvapila možnost zakoupit svým blízkým k Vánocům dárkový poukaz. Výběr samotné výzvy je pak už na nich samotných.


Takže já jdu znovu do toho, co vy? Budete bojovat, abyste přes Vánoce nepřibrali? Nebo si nadělíte pod stromeček krásné bříško? :D Ale začněte dnes a ne až zítra. :) A na závěr jen ukázka Maričiny skvělé podpory hned z prvního dne výzvy.



20 komentářů:

  1. Ty jo, já si asi nadělím napapané bříško a výčitky po Vánocích :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo mi jasné, že většina to udělá takhle, ale raději jsem to tam nepsala, aby se toho nechytli i ostatní. :D

      Vymazat
  2. Ja mám v Xboxe takýto podobný program a zvyknem cez sviatky cvičiť, keďže nemáme tréningy. :)


    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju vianočnú GIVEAWAY o kozmetiku, šperky ale aj knihy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky na xbox nějaké cvíčo, ale donutím se ještě hůř než k tomuhle, nechápu proč.. :D

      Vymazat
  3. To já se cpu už od Mikuláše :D :D Cvičení vypadá dobře!:)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle výzvu jsem taky chtěla zkusit, i jsem se zaregistrovala, ale nedonutila jsem se :D Misto toho cvicim občas jógu (Yoga with Adriene), která ma taky 30 dni program, pop pilates nebo les mills body combat, kteří mají i kalendář s nutriční poradnu a clovek se u toho pořádně odreaguje. Ale pravidelně se k tomu nějak nemám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O té jsem taky slyšela, že je to dobré. :) A ta pravidelnost je největší boj, no. :D

      Vymazat
  5. Díky za skvělé namotivování - po dnešním tělocviku, kdy jsem se zadýchala po trapném úvodním běhu s medicimbalem jsem se za sebe fakt zastyděla :D http://uloz.to/xZVFvoxv/podcast-newmkolik-m4a

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, to jsem ráda, že tě to namotivovalo. A naprosto tě chápu! :D

      Vymazat
  6. Výzvy s Marikou jsem před lety zkoušela taky, ale musím říci, že mně tyto výzvy bohužel nesedí.. Jak e to doma, tak nemám takovou motivaci se ke cvičení donutit a ani mi to moc efektivní nepřijde - tedy u mě. Já mám radši posilovnu, tam mě to vždy chytne víc a musím říci, že vidím i větší výsledky při cvičení se závažím, kdy si můžu pořádně naložit než doma s minimální váhou.. :/ Ale tak každému vyhovuje něco jiného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jsou větší výsledky věřím, ale já se prostě do posilovny nedokopu.. :/ Takže proto volím raději to domácí. :)

      Vymazat
  7. Super článok :D aj tak to u mňa vidím skôr na medovníčky a pod. :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, dala bych si. :D Ale proto musím o to víc cvičit! :D

      Vymazat
  8. Heh. Ja môžem jesť koľko chcem a nič sa nedeje :D
    www.londongirl01.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já naštěstí taky netloustnu, ale nemám ráda, když nejsem pevná. :D

      Vymazat
  9. Ja mám šťastie, že cez vianoce sa prežeren len 24. a potom už mám kľud takže nikdy nepriberem :D

    OdpovědětVymazat
  10. This is a great idea, to do a challenge. Sounds more motivating!

    xo
    http://thepinkporcelaindoll.blogspot.ro/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář