čtvrtek 3. prosince 2015

Čtvrteční recenze (20)

Krásný den přeji,
poslední dobou trávím nějak moc času na cestách. Jakmile začne mrznout, přijde mi auto tak nějak méně bezpečné (alespoň v mých rukou) a cestuji raději vlakem. A tak řeším, jak se po cestě zabavit. Pustit si do sluchátek nějakou hudbu je samozřejmost. Skvěle se mi taky pracuje na věcech do školy, protože mě ve vlaku nerozptylují jiné věci, co bych mohla dělat. Někdy také vytáhnu knížku, nebo si pustím oblíbený seriál. Ale někdy se mi nechce prostě nic. A v tu chvíli vytahuji telefon a protože na kolejích věčně vypadává signál a jsem tudíž bez internetu, musím vsadit na staré dobré hry. Dnes bych vám ráda ukázala několik her, kterými si krátím dlouhé cesty. A nejen je, prostě každou dlouhou chvíli.



Jako první tady mám jednu z mých historicky nejvíce závislostních her. Mám ji v telefonu snad už celou věčnost a pořád mě neomrzela. Nepouštím ji sice už tak často, ale když už se tak stane, jen tak se od ní nemůžu odtrhnout (třeba dnes, když jsem potřebovala udělat screenshoty pro článek). Její název je 2048, a cílem je dávat do sebe stejná čísla a snažit se tak dát dohromady co nejvyšší. Hra se jmenuje 2048, protože zpočátku bylo cílem získat právě 2048. Později ale do hry přidali možnost získat mnohem vyšší čísla - 4096, 8192 apod. Existuje už mnoho a mnoho různých variací, jako například spojování domečků, ale tahle původní je stejně nejlepší. Je zdarma pro android, iOS i Windows phone.


Další hrou jsme se s kamarádkou bavily při pondělní cestě vlakem. Pro Windows Phone se jmenuje Logo Quiz Ultimate, ale různé variace je možné najít i pro Android (Logo Quiz) a iOS. Screenshoty jsou z té Windowsácké verze. Hra vám ukazuje různá známá (i neznámá) loga značek a vy z písmenek, které vám nabídne, musíte sestavit jejich názvy.


Další super hrou, která mi byla doporučena (děkuji), je Microtrip, a možná i kvůli ní nestíhám psát článek, protože jsem se do ní při testování moc ponořila. Hrajete v ní za jakési roztomilé stvoření, které padá prostorem a musí papat krvinky, nebo umře. A taky nesmí narazit na ty zlá (ale taky roztomilá) černá stvoření, nebo umře. Ve hře platí v určité formě fyzikální zákony, které tomu celému dodávají kouzlo. Ovládat můžete nahýbáním telefonu nebo i dotykem. Microtrip je zdarma pro Android a iOS.


Další hrou skvělou pro dlouhé chvíle je ∞ Loop. A ten znak nekonečna má v názvu právem. Já jsem v 78. kole a vypadá to, že jich mám ještě spoustu před sebou. Cílem je otáčet jednotlivé části skládačky tak, aby vytvořily ucelené tvary. Všechny dílky musí být propojené. Hra je zdarma pro Android a iOS.
 

Další hrou, na které jsem jeden čas byla závislák, je Dots. Je velmi jednoduchá a proto asi i tak chytlavá. Musíte prostě jen spojovat puntíky stejné barvy. Čím více jich spojíte na jeden tah, tím více bodů získáte. Nejvíce bodů je pak za "propojené spojení" (například čtverec - táhnete prstem od prvního puntíku a vrátíte se zpět do něj). A to děláte buď v omezeném časovém limitu nebo v omezeném počtu tahů. Hra je v základní verzi zdarma pro Android a iOS.

A jako poslední tady pro vás mám hru Badland, kterou jsem sice zkoušela zatím jen krátce, ale už si mě stihla získat. Už dlouho jsem na ní viděla všudemožně doporučení, ale až teď jsem se ji rozhodla vyzkoušet a je opravdu skvělá. Asi i proto je na Android, iOS i Windows Phone (dokonce i na Blackberry), ale také na počítač, PS4, Xbox One nebo třeba Wii. A když jsem u Microtrip psala, že hrajete za roztomilé stvoření, tak tady je to stvoření třikrát roztomilejší. Musíte s ním prolétat různými nástrahami a postarat se, aby se mu nic nestalo. Přidržením prstu na displeji letí vzhůru, odendáním prstu padá dolů. Přitom musíte například přeletět přes zmenšovací kamínky, díky kterým proletíte přes úzké prostory. Hra je opravdu krásně udělaná. A to, že je skvělá, dokazuje i i fakt, že ji hraje celosvětově přes 28 milionů lidí. V základní verzi je zdarma,


 A čím zabíjíte čas vy? Pochlubte se mi s vašemi oblíbenými hrami. :)

31 komentářů:

  1. Na hry jsem nikdy nebyla ale od ty doby co jsem pred 5 lety začala jezdit vlakama a autobusama a nevim vším možným tak mě to taky vzalo. Každopádně po dokončení školy a po tom co mam vlastní auto uz na hry čas moc nemám. Každopádně nejvíce mě zaujala ta poslední možná si ji zkusím stáhnout.:-) super článek:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Já vždy mám taky jen taková přechodová období, ale do vlaku je to opravdu super. :)

      Vymazat
  2. Kdysi jsem hrála Logo Quiz a zkoušela jsem i Dots. Momentálně jsem znovu stála Candy Crush :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Candy Crush je trochu závislá kamarádka.. a nedivím se.. raději ani začínat nebudu. :D

      Vymazat
  3. Já moc hry na mobilu už nehraju, nenašla jsem takovou, která by mě chytla. Každopádně je určitě vyzkouším :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Super tipy, jedinú hru čo som poznala je 2048 :)
    Pozývam teba a tvoje čitateľky na vianočnú giveaway-
    http://leekralova.blogspot.sk/2015/11/giveaway-ahojte-dnes-mam-pre-vas.html#more

    OdpovědětVymazat
  5. Tu hru 2048 si mi vůbec neměla připomínat, strávila jsem u ní fakt hodně času :D :X
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Loop mne docela zaujmula, určitě vyzkouším! Díky za tip:)

    Unknownie.blogspot.cz || Life Abroad

    OdpovědětVymazat
  8. I have never tried this game but I do like to play 2048 + Quiz up! check them out :)
    Have an amazing weekend <3
    Lots of love,
    Kayla <3 Xx
    www.kaylasvibrations.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. 2048 hraju na zastávce pořád! :D ostatní neznám, ale určitě je omrknu :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  10. pěkné, ale já hry téměř nehraju jen občas u přítele na mobilu :D

    Lovies 47
    Vánoční giveaway

    OdpovědětVymazat
  11. Great post!

    xo
    http://thepinkporcelaindoll.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  12. Tos mi vůbec neměla dělat psát takovýto článek! :D Nějaké hry do mobilu bych potřebovala už jako sůl, ale bohužel mi můj mobil neustále hlásí plnou paměť, ikdyž jsem už smazala snad všechno, co šlo.. a tím pádem si nemůžu do mobilu stáhnout žádnou novou aplikaci, což mě po přečtení tvého článku mrzí ještě víc, protože tohle by byly hry přesně pro mě :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S místem v telefonu je to někdy opravdu strašné, znám to. :D Naštěstí najdu vždy nějakou zbytečnou aplikaci, co můžu smazat. :)

      Vymazat
  13. Ten microtrip ma zaujal, musím si ho stiahnuť :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Já v mobilu žádné hry nemám, protože na to nemám čas, ale když jsem byla mladší, tak jsem jich měla v mobilu spoustu, ale některé byly hrozně návykové, až to byla hrůza... :D Jsem ráda, že už na to teď nemám čas, protože bych u toho strávila hodně času :D

    OdpovědětVymazat
  15. Hry poznám... ale nehrajem :-3 ... no logo quiz je srdcovka heh.
    NINAVE

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář