neděle 11. prosince 2016

Vánoční Praha | trhy, donuty, Kare café

Praha je v prosinci obzvlášť překrásná,
každý rok jsem se o Vánocích snažila navštívit trhy na Staroměstském náměstí, a nyní, když v Praze napůl bydlím, je to téměř povinnost. Vyrazila jsem s kamarádkou. Naším cílem byly právě vánoční trhy, posedět u kávy a nějaké ty nákupy. Jen máloco do vás zvládne vdechnout vánoční náladu tak, jako procházka krásně vyzdobenými ulicemi, žárovičky na každém rohu, vůně punče a trdelníku, a to vše v kombinaci s historickým duchem Prahy. Navíc jsme narazily na opravdu božskou kavárnu.

Upřímně, davy lidí mě přivádí k šílenství. Stačí chvíle, a jsem rozčilená. Prodírat se davem mezi stánky, lidé zastavující znenadání uprostřed chodníku... Ale víte co? Tentokrát mi ani to nedokázalo zkazit náladu. Možná to bylo tou vánoční atmosférou, možná se Barči abnormální radost z výletu přenesla na mě (byla poprvé takhle na výletě v Praze a ze všeho byla nadšená - bylo pro mě téměř posláním snažit se, aby se jí tam co nejvíce líbilo :D). 
Paní vůbec nechtěla odejít ze záběru. :D
Nádherně vyzdobené bylo i Palladium. Mám tohle nákupní centrum moc ráda. Daly jsme si vánoční limitku v Costa Coffee, která samozřejmě opět lépe vypadala, než chutnala, a chtěly jsme si projít pár obchodů. Tak dlouho jsme se ale zdržely v Reserved, že už na žádný jiný nezbyl čas. :D


Nemohly jsme vynechat ani tyhle božské donuty z Donuteru. A ano, chutnají stejně tak skvěle, jako vypadají! Rozhodně jsem je neměla naposledy. No nesbíhají se vám při pohledu na ně sliny?

A objevem dne pro mě bylo KARE café. Název sice napovídá, že je to kavárna, ale vlastně je to zároveň i restaurace, freshbar a také showroom.  Všechna jídla v poledním menu vypadala tak lákavě, že jsem si nemohla vybrat. A to prostředí, to byla prostě senzace. KARE café je plné designového nábytku. Jen kolem našeho stolu se nacházely krásné obrazy, polštářky a lustry. Na prodej byly ale i stoly a židle, a spoustu dalšího vybavení. Následně jsem si produkty prohlížela i na e-shopu KARE, protože mě mrzelo, že jsem si v klidu nemohla vše prohlédnout přímo v kavárně. Určitě se na jejich stránky podívejte, zajímalo by mě, co na takové designové doplňky říkáte.





A design nechyběl ani jejich jídlu. Bylo moc krásně naaranžované na zajímavých talířích. A chutnalo také skvěle. Navíc i obsluha byla skvělá. Ačkoliv tam bylo poměrně rušno, nečekaly jsme vůbec dlouho a vše hezky odsýpalo. Takhle by to mělo vypadat všude. No rozhodně jsem tam nebyla naposledy. Zálusk si dělám na snídaňové menu, kde jsem zahlédla ovesné lívanečky s vanilkový krémem a ovocem, nebo na smoothie - na to já jsem ujetá. :) 

 A odkud čerpáte vánoční atmosféru vy? Navštívili jste letos už taky nějaké vánoční trhy? :)

22 komentářů:

  1. Vianočné trhy vyzerajú naozaj traktívne :) Ja zbožňujem tú vianočnú výzdobu a ten ndych vianoc :)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. To opravdu je. :) A o vánočních svátcích to platí dvojnásob.

      Vymazat
  3. krásne :) ja som sa akurát vrátila z berlínskych vianočných trhov a tiež o tom chystám článok :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Na slovensku vsetci ten stromcek zavidime :) alebo nie vsetci asi ale ja urcite :)Pozyvam na luxusnu vianocnu GA o Lancome, Biodermu a Dermacol. Tu:http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/12/narodeninova-ga-lancome-bioderma.html

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherne to tam vyzerá a to nakupne centrum je teda genialne ozdobené♥ a tie cestoviny no mňam neviem či by som aj tanier nezjedla:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No, talíř vypadal taky hezky. Kdoví, jak by chutnal.. :D

      Vymazat
  6. Miluju vánoční výzdobu! A hlavně Praha je v tomto období překrásná :).
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
  7. Taky nesnáším davy lidí, bohužel ani vánoční atmosféra to pro mě moc nezachraňuje, možná spíš svařák :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale spíš víc toho svařáku, že? Pak ať si davy proudí. :D

      Vymazat
  8. Wow ten stromeček ze světýlek je boží! :) V Praze jsme byli na Vánoce loni a ty davy byly šílené!

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Davy to celé znepříjemňují, no. Asi budeme muset chodit v noci kouknout na výzdobu. :D

      Vymazat
  9. Krásné fotky, Prahu miluju a na Vánoce musí být krásná :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  10. Vianočná Praha je naozaj krásna!:) Dúfam, že ju raz takú zažijem aj naživo:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  11. Sliny se mi sbíhají a kavárna je nádherná ! Jen mě mrzí že v Praze nidky nestihnu obejít to, co chci ! Tak to alespoň poznávám z fotek a blogů . :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné fotky.. Praha je krásná :) Mňam, ty donuty!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář