pondělí 27. července 2015

Kréta 2015



Ahoj holky,
tak jsem se vrátila z mojí krátké dovolené na Krétě. Letěly jsme tam s kamarádkou jen na pár dní - užít si sluníčka, moře a hlavně jídla a pití z all inclusive!

Bydlely jsme ve městě Gouves, asi 10 km od hlavního města Kréty Heraklionu. Ubytované jsme byly ve 3* hotelu Villa Maria a all inclusive jsme čerpaly ve vedlejším 4* hotelu Aphrodite Beach Club. Villa Maria hotel byl strašný. Myslím, že všeříkající je následující fotka hotelu z hlavní ulice.

Vnitřek jsem nefotila, nechci si ho připomínat. :D Naštěstí jsme tam ale jen přespávaly, takže se to dalo zvládnout.

Hotel Aphrodite se mi uvnitř moc líbil. Zklamaly nás akorát nápoje, které barmani nalévali do maličkých umělohmotných kelímků a neměli ani normální míchané nápoje jako například Mojito. Co se jídla týče, myslím že jsem musela za těch pár dní příšerně přibrat, raději jsem se ale nevážila. Při každém chodu jsme prostě musely ochutnat všechno možné, a tak jsme si nandavaly vrchovaté talíře. Nevynechávaly jsme po obědě a večeři ani další plný talířek dezertů. 

Při večeři jsme seděly na hotelové terase odkud byl krásný výhled na moře a západ slunce.


Sice jsme byly u moře, ale většinu času jsme trávily u bazénu. V blízkosti jsme měly dvě pláže - hotelová pláž byla od moře oddělena molem, takže voda byla hezky čistá, ale nebyly tam žádné vlny (já ale vlny miluju). Druhá pláž kousek dál byla mnohem hezčí, byly tam veliké vlny, ale voda byla plná řas, které se motaly kolem nohou a to se nám nelíbilo.
 

Jeden den jsme si udělaly výlet do akvária, které bylo vzdálené 30 min pěšky od našeho hotelu. Cretaquarium sice nebylo příliš veliké, ale podívaly jsme se na spoustu krásných ryb a udělaly jsme si selfie se žralokem! :D


Jinak jsme dovču proválely na lehátku u bazénu a projedly. Kdybychom měly ale více dní, určitě bychom se jely podívat na nějaké z výletů, které pro nás průvodkyně připravila. Večer jsme se zúčastňovaly animačních programů - například karaoke a soutěže o nejlepší pár hotelu (jen jsme se dívaly :D ). Jestli někdy příště pojedu na Krétu, tak si ale vyberu živější letovisko. Místa kam večer jít tam sice byla, ale nikdo v nich. Zoufalí barmani na nás na ulici dokonce volali ať jdeme dovnitř, že dostaneme zadarmo panáka. :D

No a taková byla v krátkosti moje dovolená v Řecku. Kde jste letos byly vy? Nebo kam se chystáte? :)



17 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Díky. :) Jojo, užila. Dýl bych tam ale asi nevydržela. :)

      Vymazat
  2. Tak na té hotelové pláži by se mi líbilo :) My byli na Kosu, na severní části a tam byly vlny taky velký :/ :D
    Infinity of colors

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to přišlo spíš jako dětské koupaliště. :D Ve vlnách je sranda. :))

      Vymazat
  3. Krásný článek, do Řecka bych se jednou chtěla podívat :)
    NÁŠ BLOG!!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :)) Řecko za návštěvu určitě stojí, i když se teď potýká s takovými problémy, pořád je to skvělá destinace pro dovolenou. :)

      Vymazat
  4. Krásne fotky aj článok :D ten západ slnka je čarovný :D

    OdpovědětVymazat
  5. super článek jde vidět že sis to užila :)
    http://whimsiccal.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasné fotky!<3 To sis to tam asi pořádně užila! My se v pátek chystáme do Španělska - Barcelony. :)
    PetraStyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Jo, do Barcelony jsme taky letos moc chtěli, ale nechali jsme na poslední chvíli letenky a samozřejmě byly dvakrát dražší. O.o Tak jsme místo toho zvolili tu Krétu. :)

      Vymazat
  7. Super článek a ten západ slunce je nádhernej :)
    www.kamiidk.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tam bych mohla bydlet. :-) Je to úžasné. Moře, sluníčko, co více si přát. ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář