čtvrtek 6. srpna 2015

Čtvrteční recenze IV.


Krásný den,
tento týden jsem si kvůli recenzím dala pořádně do těla. Asi bych měla tento typ aplikací testovat každý týden. :) Ano, testovala jsem "workout" aplikace, konkrétně vhodné pro všechny, kdo raději posilují doma a nemají mnoho času (nebo mají rádi cvičení rychle za sebou?).
Zdroj

Mám na mysli 7 minute workout aplikace, díky kterým procvičíte celé tělo (teda spíše většinu částí těla) během tak krátké chvilky, že si ani nestihnete uvědomit jakoukoliv bolest. Co se mě týče, dokáži se lépe donutit jít cvičit když vím, že je přede mnou jen 7 minut. Pojďme se tedy na některé aplikace podívat.


7 MINUTE

První mnou testovaná aplikace nese výstižný název 7 MINUTE a hned na úvodní obrazovce se pyšní tím, že je vědecky ověřena pomoc při snížení váhy a zlepšení kardiovaskulárních funkcí. 
Čeká vás celkem 13 cviků, které zahrnují například klasické dřepy, kliky, sedy-lehy, prkno a podobně. Před každým cvikem je 15 sekund na přípravu a následuje 30 sekund samotného cvičení. Nechybí zvukový komentář, který mě pobavil. Mluví na vás strojové čtení, přesně jako když si necháte přečíst text Google překladačem. Aplikace je v angličtině, ale je doplněna obrázky cviků, takže to pro anglicky nemluvící rozhodně nebude problém.



Když odcvičíte tři dny, zpřístupní se vám set cviků na břišní svaly, v přípravě jsou také cviky na zadek (ty bych ocenila nejvíce).
Obtížnost cviků je mírná až střední. Záleží samozřejmě na vaší formě. Třicetisekundový plank si myslím, že je pro začátečníky ažaž, dřepů nebo výpadů bych ale snesla o hodně více. Aplikace sama doporučuje celkem 3 opakování pro dosažení nejlepších výsledků. To už ale pak přece není sedmiminutoví cvičení.

Aplikace je zdarma s otravnými reklamami.


Seven

Aplikace Seven obsahuje úplně stejné cviky jako aplikace předchozí, je ale mnohem více propracovaná. Hlas, který vás cviky provází, je namluvený skutečnou osobou, která vás v průběhu cvičení "hecuje". Dokonce si můžete zakoupit jiný hlas, na výběr máte drill sergeant, kung-fu master, roztleskávačka a nebo hippie. Každý z nich za zhruba 54 Kč.
U každého cviku máte 10 sekund na přípravu a opět 30 sekund na samotné cvičení. Cviků je celkem 12, ale to protože v předchozí aplikaci byl poslední cvik rozdělen do dvou a zde je samostatně.




Kromě základních cviků na celé tělo si můžete zvolit také horní část těla, core nebo spodní část těla, ale každou z těchto tří sestav si opět musíte zakoupit za 54 Kč. Stejně tak si můžete zakoupit i kardio, spalovač tuků, explosive (pomáhá budovat rychlost a sílu jako mají atleti), silové cvičení a stretchové cvičení na zvýšení vaší tělesné flexibility. Kdybyste chtěli vyzkoušet vše, tak vás to přijde na poměrně velké množství peněz, ale pokud se vám zalíbí základní cvičení, nebála bych se vyzkoušet  alespoň nějaké rozšíření.
Základní aplikace je zdarma a s reklamami, ale není jich tolik jako v předchozí aplikaci.


7 Minute SuperHero Workout

Aplikace, která mě zaujala, ale sama jsem ji nezkoušela, protože stojí 93 Kč (a já prostě nerada kupuji aplikace, které nemohu nejprve vyzkoušet). Protože si ale myslím, že je zajímavá, alespoň vám zde krátce shrnu o co jde.
Aplikace vás zatáhne do příběhu, kde je Země napadena vetřelci/mimozemšťany a vy ji můžete zachránit pomocí cviků, díky kterým plníte mise. Čím více a lépe cvičíte, tím jste blíž a blíž záchraně vaší domovské planety.
Telefon vás snímá a podle vašich pohybů načítá počet provedených cviků - pokud neuděláte všechny ve stanoveném čase, misi nesplníte.


Workout Trainer

Další a poslední aplikace není klasická sedmiminutovka, ale rozhodla jsem se ji také krátce popsat. Nestihla jsem ji za tak krátkou dobu celou prozkoumat, je v ní spoustu možností cvičících sestav i délek cvičení. 
Hned zpočátku vyplníte informace o vašich cvičebních návycích a cílech, posle kterých vám pak aplikace bude doporučovat "workouts". Některé jsou placené, některé jsou zadarmo. Některé jsou pro cvičení doma a některé pro cvičení v posilovně. Prostě každý si něco najde.

Je možné začít i cvičební plán, například třítýdenní, všechny jsou ale placené. Pokud si zakoupíte za cca 140 Kč PRO+ verzi, měl by být přístup ke všem cvičením neomezený.







Cvičení má anglický komentář příjemným hlasem. Jednotlivé cviky jsou předváděné reálnými lidmi, což mi přijde mnohem lepší než pouze obrázek, zvlášť pokud cvik neznáte.

Aplikace je v základu zdarma s reklamami, verze PRO+ za 140 Kč.

Shrnutí

Sedm minut cvičení denně je mnohem lepší, než necvičit vůbec. Nicméně pokud chcete výsledky, musíte cviky opakovat. Nemluvě o stretchingu, který by měl proběhnout ideálně před i po cvičení. 
S prvními dvěma aplikacemi v základní verzi budete pořád dokola cvičit ty samé cviky, což asi brzy omrzí. Proto si myslím, že při dlouhodobém užívání je nejlepší Workout Trainer.

Záměrně jsem tentokrát neuváděla platformy, na kterých tyto aplikace běží. Všechny aplikace jdou 100% na Android a pokud ne na ostatní platformy, jistě existují velmi podobné variace.

Podle čeho vy doma cvičíte?






23 komentářů:

  1. Super zajímavý článek, aplikace určitě zkusím :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  2. Moc zajímavé srovnání, takových aplikací je mraky a člověk se v nich těžko vyzná. Super nápad! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :)) Jojo, je jich spousta, ale vypadá to, že všechny jsou hodně podobné. :)

      Vymazat
  3. Mám aplikaci 7minutes, je to na chvíli a mě to vyhovuje na tech 7minut:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej tu Seven, je stejná, ale určitě se ti bude líbit více než 7minutes. :)

      Vymazat
  4. Super, jen si neumím představit, že cvičení 7 minut denně bude mít nějaké výrazné výsledky... to by bylo proti přírodě, když ostatní dřou hodiny a hodiny :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Katky :) Týmto by som ťa veľmi rada chcela oboznámiť, že som ťa do "TAGU" ak chceš, pozri sa a budem veľmi rada, ak sa taktiež zapojíš http://co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.com/2015/08/tag-liebster-award.html

    OdpovědětVymazat
  6. Jelikož jsem se teď vrátila s 14-ti denní dovči, moc jsem cvičení nedala... :D Tak ale na výletech mi dali zabrat vždycky, takže naštěstí pohyb byl ;) Podle mobilních aplikací jsem nikdy moc necvičila, jen běhala...ale přiznám se, že v mobilu pár apek mám. Nejčastěji cvičím podle you tube videií :))
    Jinak už jsem zpět :) Zítra bude první cestovní článek :)) <3
    http://chaoticandglamour.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. mne by takéto cvičenie asi veľmi nepomohlo, ja musím minimálne cvičiť tú polhodinku, ale pre tých čo začínajú to musí byť super :)
    inak nemáš pri tej prvej appke preklep? 30 minútový plank? :D nemalo to byť 30 sekundový? :D ale zase to by nebolo asi až až :D
    pozývam na giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, mám. :D Děkuji za opravu, 30 minut bych opravdu nedala. :D

      Vymazat
    2. to ani ja :D niekedy mám problém s jednou minútou :D

      Vymazat
  8. Skvělý článek! :) Já jsem teď v tom vedru ale strašně líná :/ :D
    Infinity of Colors

    OdpovědětVymazat
  9. Super článek! Věřím, že i pro spoustu holek přínosný :) Já teď momentálně cvičím 30 dní s Jillian a zatím úspěšně, pokud to vydržím do pondělí, tak jdu na druhý level :)

    Beauty Products | Summer 2015

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já cvičila 30denní výzvu od Mariky a taky mi to moc pomohlo. Potom jsem se ale dlouho nemohla k ničemu dokopat, tak snad pomůžou aplikace. :)

      Vymazat
  10. 7 minute mám a dáva mi to trošku zabrať nakoľko niesom až taký športový tip heh.
    www.londongirl01.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Strašně moc děkuju za tento článek! :) Sama trávím čas zkoušením různých workout aplikací, ale ne každá mi sedne. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář