čtvrtek 22. října 2015

Čtvrteční recenze XIV.


Krásný den přeji,
školní rok v plném proudu, jak se vám ve škole dáří? :) Doufám, že dobře. Přijde mi, že teprve před pár dny byly blogy zahlcené články "Back to school" a teď už tu máme skoro listopad. A doufám, že se daří i vám ostatním v práci. Dnešní aplikace se nebude totiž týkat jen školáků, ale nás všech. Nevím jestli jsem v tom sama, ale přijde mi, že už teď pociťuji, že mám s každým rokem línější a línější mozek (prosím, napište někdo, že v tom sama nejsem). :D U jedné ze čtvrtečních recenzí jsem měla požadavek na nějakou aplikaci pro procvičení mozku, tak jsem zapátrala a našla jsem opravdu  skvělou.

Neurony, zdroj
Jmenuje se BrainWars a že je skvělá potvrzuje i počet stažení - 5 milionů Androiďáků a 12 milionů Appláků. Vím, že někoho z vás může odradit, že je v angličtině, ale věřte mi, že stačí chvilka a vše zvládnete.
 
A o co tedy jde? Díky krátkým časově omezeným hrám se soupeři z celého světa si skvěle procvičíte mozek. Hry testují vaši paměť, rychlost, úsudek, přesnost a pozorovací a kalkulační schopnosti. Díky tomu, že se opakují, se v každé z těchto oblastí budete pomalu zlepšovat a to nejen ve hře, ale i v každodenním životě. :)
 

Vaše schopnosti uvidíte přehledně na hlavní obrazovce aplikace a můžete sledovat, jak se vám postupně rozrůstají. Na hlavní obrazovce dále vidíte počet životů (při každé hře jedno srdíčko ztratíte, přibyde zase zpět zhruba po 15 minutách nebo tím, že si pustíte reklamy), vaši úroveň (pojmenovány po zvířátkách), hned vedle ligu, ve které právě jste (další úrčení vaší úrovně) a nejdůležitější je "challenge", při jejímž zmášknutí vám hra začne hledat soupeře.


Většinou vám hra přidělí rovnocenné soupeře, ale někdy taky ne. Jak na tom je váš soupeř uvidíte v porovnání s vaší úrovní v každé z výše popsaných oblastí. Nyní vás čekají 3 kola her (myslím, že každé má 20 sekund, ale ani jednou jsem se nestihla podívat pořádně). V každém kole je zvolena jedna ze tří nabízených her. Vybírá je sama aplikace, ale pokud chcete, můžete utratit své nasbírané mince a hru vybrat sami. Následuje odpočítávání, při kterém vám aplikace ukáže pravidla hry a pak už je to jen na vás.


V horní části obrazovky vidíte zeleno-růžovou čáru. Ta znázorňuje počet bodů, které zrovna máte a "přetlačujete" s nimi soupeře. Musíte být rychlí, přesní a dělat co nejméně chyb. Na konci se body ze všech tří her zprůměrují a je vyhlášen vítěz. A v mezičase si můžete se svým soupeřem posílat smajlíky. :)


Koho děsí, že v takové rychlosti nepochopí pravidla hry, může se nejprve vrhnout do sekce tréninku, kde bude mít na naučení více času a především nebude pod tlakem.
 

Tady několik her co jsem stihla printscreenovat. V té první se vám budou ukazovat čísla a vy pohybem prstu přetáhnete buď nahoru, pokud je následující číslo vyšší, nebo dolů, pokud je nižší. Druhá hra je jednoduché počítání - zobrazí se vám příklad a vy vyberete výsledek (pro mě jedna z nejtěžších her :D ). Ve třetí hře se vám ukáží čísla a vy je budete mačkat buď vzestupně, pokud budou modře, nebo sestupně, pokud budou růžově.

  

Další hra je spojování čísel tak, aby v součtu daly číslici zobrazenou v horní části obrazovky. A poslední, kterou vám ukáži, je označování barvy, která nesedí se svým popiskem - například se vám ukáže zelená barva popsaná "yellow". Tady je tedy angličtina potřeba, ale základní barvy zná snad každý. :)


A je tam spoustu dalších her. U některých mi trvalo několik kol, než jsem je pochopila. :D A když už jsem měla radost, že většinu zvládám celkem slušně, přeřadili mě do vyšší ligy, kde jsou ty samé hry ale mnohem těžší. Hra prostě vašemu mozku nedá chvíli oddych, a to je dobře. Navíc je silně návyková. Ve volných chvílích tedy už nehraji na telefonu blbiny, ale spoupeřím s číňany v počtech! (celkem mě válcují) :D

A kdo by mě chtěl vyzvat a porazit (nebo jen přidat do přátel), jsem tam jako Raskiii. :))

Nakonec malý souhrn: hra je pro Android, iOS; je zdarma s reklamami a je super, skvělá, perfektní. :D Bez připojení vám bohužel nepoběží, ale doma má připojení už snad každý. Tak doufám, že se tam s co nejvíce z vás uvidím. :)


33 komentářů:

  1. Vyzera to zaujimavo, len aj strasne zlozito ja by som mohla hrat len take jednoduchsie hry :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To opravdu jen vypadá. Ti na druhém konci většinou nejsou šampióni. :D A když to zvládnu já, tak už každý. :)

      Vymazat
  2. Jéé tak tohle vypadá suprově, mám ráda takovéhle "logické" hry! Hned jdu stahovat, děkuji za tip :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. :) Já je moc ráda neměla, ale teď už mám! :D

      Vymazat
  3. Aplikácia vyzerá super :) A to som o nej ešte nepočula. Ako je to možné? :D

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk aktuálne i s GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existuje tak moc aplikací, kdo se v tom má orientovat? :D Takže se ti nedivím, že jsi o ní ještě neslyšela. Mě taky trvalo poměrně dlouho, než jsem naní narazila. :)

      Vymazat
  4. na brainwars som si fičala. chvíľku. kým som nezistila, že môj mozog už nemá dostatočnú kapacitu, haha :D skôr som si potom našla niečo quizové na rozšírenie vedomostí - Quiz Up, to určite odporúčam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se obávám, že ještě o kapku těžší úkoly a už na to taky kapacitu mít nebudu. :D Na Quiz Up kouknu, děkuju za doporučení. :)

      Vymazat
  5. Ta takáto appka by sa mi rozhodne zišla :)

    OdpovědětVymazat
  6. tak táto aplikácia vyzerá naozaj parádne! vďaka za tip :))

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to super! Takovéhle hry na mozek úplně miluju :D
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si od nich vždy držela odstup, ale teď už mě taky baví. :D

      Vymazat
  8. Vypadá to vtipně, ale nejsem fanynka těchto her. U mě platí pravidlo: Proč si dobrovolně vytvářet nátlak, když ho mám z každé strany požehnaně. A i když jde jen o hru, dokázalo by to se mnou dobře zacloumat :D Ale věřím, že většině se musí líbit :) Líbí se mi grafické zpracování :))
    http://chaoticandglamour.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak on to není přímo nátlak.. je to brané formou hry, takže si toho ani nevšimneš.. :D Graficky je moc hezká, no. :)

      Vymazat
  9. Paráda, to jsem potřebovala, poslední dobou se v práci nudím :D Jdu stahovat!

    OdpovědětVymazat
  10. Hra vyzerá fakt zaujímavo :)
    pozývam teba a aj tvoje čitateľky na moju mini halloweensku giveaway
    www.vanesasworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá naozaj zaujímavo :) ale neviem či by som to vedela hrať :DD
    Fashion Lovers

    OdpovědětVymazat
  12. Tak já už stahuju, díky za tip! Měla jsem obdobnou aplikaci, mám dobrý pocit, když nějaká "hra" navíc prospívá mozku:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, jsem ráda! :) Jojo. Člověk aspoň zabíjí čas něčím prospěšným. :D

      Vymazat
  13. Ďakujem za skvelý tip :) Už dlhšie som hľadala podobnú aplikáciu, ktorá je zložitejšia ako bežné hry :)

    OdpovědětVymazat
  14. Vyzerá to byť super, ďakujem za tip, aspoň sa nebudem nudiť, keď nebudem mať čo robiť.:)
    Potešilo by ma, keby si navštívila môj blog Saja Frey blog :)

    OdpovědětVymazat
  15. Krásny článok :) musím fakt pochváliť ako to máš všetko pekne popísané a tá hra vyzerá skvele!

    Pozývam ťa na môj blog, kde prebieha SÚŤAŽ o kontaktné šošovky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář