pátek 4. března 2016

Čtvrteční recenze (28)

Krásný den přeji,
dnes jsem se zase maličko opozdila a tak ze čtvrteční recenze nejspíš bude recenze páteční. To ta prokrastinace. Ráno se vzbudím, než vylezu z postele je skoro poledne, potom další půlku dne zabiji ani nevím čím a než se naději, tak je večer a já zjistím, že jsem vůbec nic neudělala. Říkám si ale, že jednou za čas nevadí, když člověk kus dne prolenoší. Občas je potřeba vypnout. A dnešní aplikace je pro takové lenošení jako dělaná. A nejen pro lenošení.



Tahle aplikace se totiž dokonale hodí například ve chvíli, kdy si pohodlně ležíte na gauči nebo v posteli, počítač máte daleko od sebe, ale nutně na něm potřebujete něco udělat. Třeba si přepnout písničku, pustit film nebo další díl seriálu a podobně. Já si například z počítače večer pouštím přes HDMI na televizi filmy a je strašné, když si se zachumlám pod peřinu a najednou se mi na obrazovce objeví například upozornění na nějakou aktualizaci. Nezbývá nic jiného než vstát a dojít ji vypnout. S tím už je teď ale konec, protože jsem našla aplikaci WiFi Mouse.

Díky ní můžete na dálku ovládat váš počítač. Stačí jen aby obě zařízení byla připojená k wifi přes stejný router. Z displeje telefonu se vám tak stane touchpad se všemi funkcemi myši a můžete ovládat i klávesnici počítače. Stačí si jen do počítače stáhnout aplikaci z webové adresy http://wifimouse.necta.us/#setup a telefon se sám s počítačem propojí. Je to opravdu jednoduché a funguje to skvěle.


Tyto základní funkce jsou zdarma. Aplikace ale umí několik dalších celkem zajímavých věcí, za které si však musíte připlatit. Například ovládat hudební přehrávač na počítači, ovládat hry, a hlavně dokáže i promítnout na telefon obrazovku počítače, takže ho můžete ovládat přímo z něj. Myslím si ale, že ta funkce myši bohatě stačí. Stahovat můžete na operační systém Android a iOS.

Podle mě je aplikace rozhodně užitečná a využití pro ni najdu. Zařazuji ji v užitečnosti hned za dálkový ovladač na televizi v telefonu. Co myslíte vy? Hodí se vám na něco? :)

20 komentářů:

  1. To je super aplikace, ale bohužel mi na iPhonu nefunguje :/

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je divné, ale četla jsem recenzí od pár lidí, že jim nejde.Spíš to byl ale problém se zabezpečením na počítači.

      Vymazat
  2. Zaujímavá aplikácia,ale do mobilu sa mi nezmestí :/
    www.leekralova.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Tak o této aplikaci jsem ještě vůbec neslyšela :O. Ale pro lenocha jako já by se asi hodila :D. Jenom, jestli ji dělají i na WP, toť otázku, budu muset mrknout :). Skvělý tip :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Windows určitě nějaká variace bude. :) Děkuju. :))

      Vymazat
  4. Určitě je to super nápad, ale mě by se asi na nic moc nehodila :D Ale jako nápad fakt super :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No každý to nevyužije, to chápu. :D Ale souhlasím, že je to dobrý nápad. :))

      Vymazat
  5. Ja by som ju asi nevyužila, ale určite ju odporučím kamoške :)

    OdpovědětVymazat
  6. To je úplne megaa :D
    www.vanesasworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Aplikácia vďaka ktorej môžem ovládať počítač vyzerá super :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  8. tak o tomto jsem ještě neslyšela:) zní to zajímavě:) secret-diary-of-beauty.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to zajímavě. :)

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář