středa 7. prosince 2016

Srovnání matných rtěnek Sleek a Maybelline

Matné rtěnky jsou mojí nejnovější slabostí. Mou první matnou láskou byla Matte Me od Sleek. Naprosto dokonalá. Stále jsem z ní naprosto nadšená. Poté jsem ale v drogerii narazila na novinku Vivid Matte Liquid od Maybelline. V očekávání, že bude stejně skvělá jako Sleek, jsem ji bez váhání koupila. Sleek mám totiž v spíše večerním odstínu a Maybelline měla krásný nude odstín pro denní nošení. No a jak u mě prošla? Přečtěte si v níže.


Maybelline, tuším, má u nás k dostání zatím pouze 5 odstínu, z toho jeden nude.  Je to odstín 50 - Nude Thrill. Na obrázku vypadá lehce naoranžověle, na rtech to ale není tolik znatelné. Vypadá krásně přirozeně a hodí se opravdu na běžné nošení.

Odstín rtěnky Sleek je 1037 - Shabby Chic. Je to krásná temná fialovo-růžová barva. Pro mne jako bledulku spíše na večerní nošení.

A teď již ke srovnání obou rtěnek:

Matný efekt

  • Sleek - naprosto bezchybný. Rty jsou opravdu krásně matné.
  • Maybelline - ne tak dokonalý efekt jako u Sleek, ale jistou matnost splňuje.
Schnutí
  • Sleek - tenká vrstva zaschne poměrně rychle, rty se ale ještě dlouho lepí k sobě, než rtěnka doschne úplně.
  • Maybelline - schne velmi velmi pomalu. Popravdě ani nevím, jestli vůbec zcela zaschne. Na rtech ji cítím spíše jako balzám 
Výdrž
  • Sleek - opět na jedničku. Jakmile zaschne, už se jen tak dolů nedostane. Neudělá ani obtisk na skleničku. Oceňuje to především přítel! :)) Bez problému vydrží celý večer, nemusím ji ani přetřít. 
  • Maybelline - mne v tomto ohledu velmi zklamala. Pořád tomu nechci věřit, že se tak rychle dostane dolů, tak jsem si ji na začátku psaní článku nanesla, a nyní stačilo málo a byla dole. Malá vrstva sice na rtech zůstane, ale prostě počítejte s tím, že ji budete muset častěji obnovovat. Hodně se obtiskává a pití moc nepřežije. 
Konzistence a aplikace
  • Sleek - má aplikátor klasický pro tento typ rtěnek. Nanáší se dobře, konzistence je pocitově sušší, ale to není problém. Mně konkrétně ale nanášení na rtech neuvěřitelně lechtá. 
  • Maybelline - je máslovitější, aplikátor je z obou stran zploštělý a při nanášení hodně klouže. Aplikace je ale příjemná a jde lehce.
Efekt na rty
  • Sleek - lehce vysušuje. Ale není to nic závratného.
  • Maybelline - působí naopak hydratujícím dojmem.
Cena
  • Sleek - 189 Kč (pinkpanda.cz)
  • Maybelline - 259 Kč (notino.cz)

Za mě tedy stále vede Sleek: Matte me. Jednoznačně. Navíc s vysokou cenou, kterou Maybelline nasadila, bych čekala větší hitparádu. Nicméně její koupě nelituji. Za Sleek sice zaostává, ale stejně ji ráda nosím. Ježíškovi jsem si již napsala o další matnou rtěnku - Amore Matte od Milani. Tak jsem na ni velmi zvědavá, jestli Sleek překoná.
A jak jste na tom s matnými rtěnkami vy? Máte nějakého oblíbence?

24 komentářů:

  1. Matné rúže som zatiaľ neskúšala, používam tie klasické a momentálne značky Rimmel, farba je dostatočne sýta a vydrží celý deň.

    OdpovědětVymazat
  2. Milujem matné ruže a tá od sleek vyzerá super krasna farba ;)

    OdpovědětVymazat
  3. 1037 má nádhernú farbu a viem si ju úplne predstaviť na mojich perách :)

    Čo je dobré to musím mať aj s novou vianočnou GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek :-) na mě je ta barvička od Sleeku také hodně tmavá. nejsem úplně bledulka, ale mám ráda spíše přirozenější odstíny, takže bych zvolila spíše Maybelline :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) To je pravda, je docela tmavá. Ale já občas přece jen ráda nějakou tu tmavou vytáhnu. Chystám se ale pořídit si od Sleek ještě nějakou světlejší. :)

      Vymazat
  5. Za mě by taky Sleek vedl, ta barva je totiž top ! :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  6. mám oba, a spokojnejšia som viac s Maybelline :) pri Sleeku mi vadí, že tak veľmi zaschne a stvrdne, s Maybelline sa dá lepšie "pracovať" :)
    pekná porovnávacia recenzia :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)) Tak to je super. :) Každý má u rtěnek jiné preference. Já právě to jak zaschne oceňuji nejvíce. :D

      Vymazat
  7. Matný Sleek mám také ráda a vyhovuje mi hlavně na party a slavnostní večeře, kdy vím, že budu jíst a pít, ale zároveň chci vypadat skvěle.

    Inka Lifestyle Blog

    OdpovědětVymazat
  8. Na matné rtěnky jsem poslední dobou taky docela ujetá, tak snad alespoň jednu vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matné rtěnky vypadají prostě krásně. :) Vyzkoušej, obě určitě do rtěnkové sbírky patří. :))

      Vymazat
  9. hmm tiež som tie Maybelline skúšala a sklamanie :( ale mne sa teda nepáči ani Sleek, mne teda vôbec nedržia. V tomto je to strašne individuálne..
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, já zrovna přemýšlím že bych zkusila něco jiného než rtěnky i když i tyto jsou hodně lákavé a myslím že pro většinu z nás holek chytlavé... ;-) Uvažuji o permanentním makeupu na rty. Objevila jsem na netu i tyto zajímavé webovky říkající takřka vše okolo - www.permanent-makeup-praha.cz Máte už někdo zkušenost s takovým zákrokem? Děkuji Eva

    OdpovědětVymazat
  11. Rtěnky vpadají skvěle, i když já teda nejsem jejich uživatelem :) Myslím, že mi to nesluší a navíc dost často ráno nestíhám. Navíc dávám přednost přírodní kosmetice a tam je dost těžké sehnat nějakou kvalitnější rtěnku s hezkým odstínem, aspoň podle zkušeností ostatních.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za krásný komentář